„Amikor tárgyalása lesz, utoljára még szeretném megkérdezni tőle, miért tette ezt velem” – megszólalt az elrabolt és megerőszakolt 24 éves anyuka

A letartóztatott F. Józseffel szemben hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének, valamint aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

2023. augusztus 7., 13:11

Szerző:

A pokol legmélyebb bugyraiban érezte magát az a 24 éves édesanya, akit brutális férje rabolt el három hete, majd egy késsel a kezében azzal fenyegette őt, hogy végez vele. Brigitta, az áldozat, aki még most is a sokkoló történések hatása alatt áll, megrendítő részletességgel számolt be a Blikknek élete legszörnyűbb óráiról.

A bűncselekmény áldozatául esett nőt munkából hazafelé menet, otthonához közel várta külön élő férje. Megölelte, majd a következő pillanatban egyik kezével megmarkolta a haját, a másikkal elkapta lábait és betuszkolta csomagtartóba – írtuk korábbi cikkünkben.

A nő hiába kiabált segítségért, rugdosta a kocsit, nem tudott szabadulni. Egy domonyvölgyi erdős területen engedte ki a volt férj, aki kést rántott, megöléssel fenyegette, majd megerőszakolta. A nő hiába tiltakozott és sírt. Aztán megint berakta a kocsiba és elindultak a Duna túloldalára.

„Kés volt nála végig, azt mondta, ha nem fekszem le vele, elvágja a torkom. Végig zokogtam az aktus közben, mondtam neki, hogy haza akarok menni”

 – mesélte a történteket az édesanya a Blikknek.

Az erőszak után F. József maga mellé ültette Brigit, aki egy gyorsétteremnél kiugrott a kocsiból és megpróbált elszökni, ám hiába kért üvöltve segítséget, egyetlen járókelő sem reagált. Közönyösen nézték, amint a férfi elkapja őt, visszarángatja az autóba, majd elszáguld vele. Végül egy falusi élelmiszerboltba cibálta be vásárolni az asszonyt, aki – egy hatalmas sebbel a fején – az eladónőtől kért segítséget. A rendőrség megérkezéséig Brigi a mosdóban bújt el, a zsaruk pedig a helyszínen elfogták az erőszakos férjet.

„Amikor a gyorsétteremnél segítségért kiabáltam, legalább százan voltak ott, mégsem jött oda senki. Visszaráncigált, majd hidegvérrel közölte velem, hogy „jobb is, ha megöllek, mert így is, úgy is börtönbe kerülök”. Ekkor biztos voltam benne, hogy meghalok, de folyamatosan a hároméves kislányomra gondoltam, hogy mi lesz vele nélkülem. Ő – hála az égnek – az anyukámmal volt akkor”

– idézte fel az áldozat.

A fiatal anyuka azt mondja, örül, hogy megszabadult a férjétől, és ma már maga sem érti, eddig miért ragaszkodott hozzá. A legjobban az keseríti el, hogy József képes lett volna arra, hogy félárvává tegye közös gyermeküket.

Miután a rendőrök elfogták a férjet, Brigit a Honvédkórházba szállították, mivel fejsérülése és zúzódásai voltak, továbbá agyrázkódást szenvedett. Több mint egy hétig lábadozott, és a munkából is kiesett emiatt. Csalódottan megjegyezte: kék-zöld foltok borították a fejét, s mivel a munkatársai ezen gúnyolódtak, nem bírta tovább és felmondott.

„Most nem dolgozom, munkát szeretnék találni, mert ketten maradtunk a kislányommal” magyarázta, aki már nem bízik senkiben, és kizártnak tartja, hogy bárkivel kapcsolatot létesítsen a közeljövőben.
„Napi szinten vele álmodom, újra átélem, hogy a csomagtartóban vagyok, de mindig máshogy. Egy hete folyamatosan ez van, felriadok és vissza se tudok aludni. Nekem azt mondták, a férjem 6-9 évig börtönben marad. Meghosszabbították az előzetes letartóztatását, és amikor tárgyalása lesz, utoljára még szeretném megkérdezni tőle, miért tette ezt velem”

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a letartóztatott F. Józseffel szemben hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének, valamint aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen, szerinte „békülős együttlét” történt, amibe a neje beleegyezett.

Van segítség! Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak.

(Kiemelt képünk illusztráció.Fotó: Shutterstock)