5 sorozat, amit akár egy nap alatt is végig lehet nézni

Ha olyan sorozatot keres, amit akár egy nap alatt is végig lehet nézni, mutatunk pár igazán izgalmas alkotást.

2024. október 22., 17:01

Szerző:

Sokan azért nem szeretik a sorozatokat, mert túlságosan sok részből állnak az egyes évadok, és nincs idejük napokon vagy akár keresztül ugyanazt a történetet követni. Szerencsére az alábbi alkotásokra ez nem mondható el, mivel kevés epizódból állnak, és akár egyetlen nap alatt megnézhetőek a részek.

A Fehér Lótusz

A HBO sorozatából eddig kettő évad készült, de az egyes szezonokat külön is meg lehet nézni. Ezért egy évadot egyszerűen meg lehet nézni akár egyetlen nap alatt. A sorozat egy szatíra, ami sokszor dráma, néha pedig kifejezetten vicces. Az első évadban a nyaralók egyhetes pihenésüket töltik hawaii festői környezetébe. A pihenést azonban egy gyilkosság zavarja meg, ami az egész szálloda rendjét felborítja. A 2. évad már Olaszországban játszódik és egy újabb csoport nyaralását követhetjük nyomon.

A tökéletes pár

Nantucket egyik leggazdagabb családja esküvőre készül, mivel Amelia hamarosan hozzámegy Benjihez. Minden jól alakul, ám egy megdöbbentő haláleset zavarja meg az esküvő előkészületeit. A menyasszony tanúját valaki meggyilkolta, és az egész család gyanús lesz. A Winbury család azonban nagyon összetartó, és Greer, a családfő nem engedi, hogy bármi is kiszivárogjon a zárt ajtókon kívülre. A rendőrség azonban egyre többet kérdezősködik, és semmi sem maradhat titokban.

Egy nap

David Nicholls azonos című regényéből korábban már készült film, a Netflixen azonban 2023 elején megjelent belőle a sorozat. A széria a már jól ismert történetet bontja ki, és sokkal részletesebb, mint a film. A történet középpontjában Emma és Dexter barátsága áll, akik 1988. július 15-én találkoznak először, pontosan azon a napon, amikor átveszik a diplomájukat. Szinte azonnal kialakul köztük a szimpátia, ami később szoros barátságba fordul át. Minden epizódban egy évet követhetünk az életükből, és láthatjuk, ahogyan a nehézségek ellenére mégis kitartanak egymás mellett.

Úriemberek

Guy Ritchie egyik legnépszerűbb filmjéből, az Úriemberekből készített sorozatot egy teljesen új szereplőgárdával. Ugyanakkor a történet kapcsolódik az eredeti filmhez. Mivel nagyon népszerű, ezért biztosan érkezik a folytatása, a Netflix be is jelentette a 2. évadot. A történet főszereplője Edward Horniman, aki váratlanul megörököl egy 15 000 hektáros birtokot és a hercegi címet a nemrég elhunyt apjától. Ám van egy probléma az örökséggel: kábítószert termesztenek a birtok alatt, ami hatalmas problémát okoz Edward számára.

A császárné

Nagyon sok film, sorozat készült már Erzsébet királyné vagy ahogyan sokan hívták Sisi életéről, és a Netflix is leforgatta a saját verzióját. A császárné különbözik a többi alkotástól, mivel a sorozatban a valós problémái jelennek meg az egykori magyar királynénak, amelyek sokakat érintettek. A széria Ferenc József és Sisi eljegyzésével kezdődik, ezért megismerhetjük a pár első éveit egy újabb szemszögből. Hamarosan érkezik a Netflixre a 2. évad, ezért érdemes megnézni az első szezont.  

 

(Kiemelt kép: imdb.com)

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?