A vállalkozások, cég sikerének egyik alapja, hogy megfelelő munkaerőt találjon, és persze meg is tartsa a dolgozóit. Manapság azonban nem sok cégnél tapasztalható munkaerőhiány, vagy épp olyan dinamikus fejlődés, amely több munkatárs felvételét indokolja. Megfelelő munkaerőt találni azonban nem egyszerű feladat, és többféle módszer is van már rá. Az egyik természetesen az, ha egy megüresedett pozícióra a cégen belül keresünk valakit, aki már ismeri a céget, és kellő tapasztalattal rendelkezik. Ettől még persze az ő pozíciója megüresedik, tehát mindenképp szükség lesz új emberre.

2023. augusztus 25., 15:16

Az európai gombák, a helyi és fenntartható termesztésnek köszönhetően, értékes tápanyagokat tartalmaznak, melyekből változatos és ízletes fogásokat készíthetünk. 

2023. augusztus 14., 02:00

Tolna Vármegye és Székhelye, Szekszárd viszonylag kis figyelmet szokott kapni, sokan ugyanis csak arra koncentrálnak, hogy ez a terület Magyarország egyik leghíresebb borvidékének számít. A város azonban évezredes múltra tekint vissza, így a borászaton kívül sokkal több van ebben a régióban. A Dunántúli-dombság és az Alföld határvidékén elhelyezkedő Szekszárd ugyanis már csak a különleges földrajzi helyzete miatt is kiérdemli a figyelmet.

2023. augusztus 3., 17:01

A balatonalmádi Terasz Bisztró étele, a balatoni nyelves nevű házi lepény nyerte a Balatoni Kör kilencedik alkalommal meghirdetett Év Strandétele versenyét – jelentette be Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája csütörtökön Balatonudvari fövenyesi strandján.

2023. július 24., 06:00

A térdprotézis-műtét szó hallatán sokaknak egy drasztikus, hosszú lábadozási és rehabilitációs idővel járó beavatkozás jut eszükbe. Ma már viszont az olyan modern megoldásoknak köszönhetően, mint a robotasszisztált műtétek és a személyre szabott, egyedileg készített sablonok, közel sem erről van szó. De azért egy ilyen jellegű műtét előtt mindezek ellenére is szükség van némi felkészülésre, majd később utókezelésre. Nézzük, pontosan mivel célszerű számolnunk!

2023. július 24., 06:00

Vegán, gluténmentes, vegetáriánus, nyers diéta, keto, peszketáriánus, tejmentes – ma már szinte mindennap megjelenik egy új, alternatív étrend, ami pozitív életmódbeli változásokat ígér, így sok embert vonz. Ez még rendben is van, probléma inkább akkor adódik, amikor valaki előzetes tájékozódás és beható ismeretek nélkül vág bele egy, a korábbitól gyökeresen eltérő diétába.

2023. július 24., 06:00

Manapság már számtalan egészségügyi szolgáltatás érhető el a magánszektorban, legyen szó fogászatról, nőgyógyászatról vagy éppen bőrgyógyászatról. A rendszeres TB-hozzájárulást fizetve viszont joggal merülhet fel a kérdés bennünk: biztos, hogy érdemes pluszban is nagyobb összegeket kiadni ilyen céllal? A következőkben ezt a kérdést járjuk körül a sebészeti beavatkozásokra vonatkoztatva.

2023. július 14., 14:47

Az aszpartám rákkeltő lehet, de a korábban meghatározott mértékben továbbra is biztonságos a fogyasztása az Egészségügyi Világszervezet (WHO) két szakértői bizottságának pénteki állásfoglalása szerint.

2023. július 11., 10:45

Végre beleshetünk az öt legszebb magyar lakásba, amelyek közé egy ismert színészpáros, Borbély Alexandra és Nagy Ervin otthona is bekerült. A végleges lista egy négy tagú szakmai jelölőbizottság javaslatai alapján állt össze, amelynek többek közt a világhírű formatervező, Sebastian Herkner is a tagja volt.

2023. július 3., 06:00

A vizes helyiségek felújítása soha nem kis feladat. Amikor a fürdőszoba kerül terítékre, általában a járólap és a csempe kiválasztásával kezdjük, miközben elméletben kialakítjuk a helyiség elrendezését. Emellett általában nagy figyelmet fordítunk a tökéletes kád vagy a zuhanytálca, valamint a mosdókagyló és a csap felkutatására is. A lelkes – vagy éppen néha már inkább idegőrlő – válogatás és esztétikai tervezés mellett viszont akad néhány olyan szempont is, amivel sokan egyáltalán nem számolnak egy ilyen jellegű felújítás során.

2023. június 15., 16:57

A kakaó árának növekedése miatt az elmúlt évben 14 százalékkal drágult a csokoládé és itt még nem is áll meg – derül ki a NielsenIQ piackutató adataiból.

2023. június 9., 09:58

Visszahívta a forgalomból a Baromfirudacska 1000 g elnevezésű terméket az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a szállító Merian Foods Élelmiszeripari Kft. listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt.