Ezek a legjobb új sorozatok októberben

Októberben is nagyon izgalmas sorozatok érkeznek, mutatjuk a legizgalmasabbakat!

2024. október 17., 17:09

Szerző:

Elérkezett az ősz, ami azt is jelenti, hogy ilyenkor jobban esik időt tölteni a lakásban, és jó sorozattal kikapcsolódni. Szerencsére jól tudják ezt a legnépszerűbb streaming szolgáltatók is, mivel októberre nagyon sok izgalmas premierrel készültek!

Bármit, csak ezt ne

Szeptember végén érkezett meg ez a romantikus komédia a Netflixre, ami egy igazán különleges szerelmi történetet mutat be. Joanne egy szabadszájú nő, aki a testvérével közös podcastben gyakran számol be a rosszul sikerült randevújairól, és a szexualitást is érintik. Noah ezzel szemben rabbiként dolgozik, és követi a zsidó hagyományokat. Sok dologban különböznek egymástól, mégis kölcsönösen szimpátiát éreznek a másik iránt. A kapcsolatuk hamarosan romantikusra fordul, amit akadnak, akik nem néznek jó szemmel, többek között Noah anyajának is vannak fenntartásai. A sorozat nagy sikert aratott a Netflixen, már be is jelentették, jön a 2. évad.

Megoldatlan rejtélyek

Már az 5. évadánál tart a Netflix népszerű dokumentumsorozata, ami a híres Unsolved Mysteries felújított verziója. Az eredeti sorozat 1987-től futott az amerikai NBC csatornán. A Megoldatlan rejtélyek epizódjai minden évadban olyan eseteket mutatnak be, amelyeket még a nyomozók sem tudtak megoldani, nem találták meg az eltűnt személy, esetleg a lehetséges elkövető tűnt el nyom nélkül. Az alkotók azonban nem csupán friss eseteket mutatnak be, mivel a 4. évad egyik epizódjában Hasfelmetsző Jack történetét tárták fel történészek segítségével, és megosztottak minden információt, amit tudnak a gyilkosságokról.

Direkt terápia

A Harrison Ford és Jason Segel főszereplésével készült sorozat visszatért a 2. évadával az Apple TV+-ra. Jimmy Laird terapeutaként dolgozik, ám a felesége halála nagyon megrázza. Ekkor változtat a terápiás módszerein, és elkezdi áthágni az etikai kódexet azzal, hogy minden páciensének elmondja, hogy mit gondol valójában. Jimmy azzal, hogy kendőzetlenül őszinte, elkezdi megváltoztatni a páciensei és a saját életét is.

Riválisok

A Hulu sorozatot készített Jilly Cooper azonos című regényéből, ami Magyarországon a Disney+-on lesz látható. A 8 részes sorozat az 1980-as években játszódik, egy kitalált megyében, Angliában. Megérkezik a Corinium televízióhoz Declan O’Hara, a népszerű csillag, a fedhetetlen feleségével és a gyermekeivel. Declannek azonban csak pár napra van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, nem véletlenül csábították a televízióhoz, mivel az ügyvezető igazgató egy valódi szélhámos. Declan mellett egy másik személy is érkezik a csatornához, Cameron Cook, aki Declan műsorán kezd el dolgozni. Csak egy probléma van, hogy valósággal utálják egymást.

Cáfolat

Az Apple TV+ egyik legjobban várt sorozata érkezik, amiben a főszerepet Cate Blanchett alakítja. A drámasorozat Renée Knight azonos című regényéből készült. Catherine Ravenscroft egy sikeres dokumentumfilm-rendező, aki boldog házasságban él. Egyik nap hozzá kerül egy rejtélyes könyv, ami egy özvegy regénye. Akkor döbben rá, hogy egy olyan történetnek a főszereplője, amiről azt gondolta, hogy már régen eltemette magában. Lassanként utoléri a múlt, és kénytelen lesz szembenézni a legsötétebb titkaival, miközben az élete lassan a darabjaira hullik körülötte.

Hazudj!

Már a 2. évadával folytatódik a Hulu népszerű sorozata, ami Magyarországon a Disney+-on érhető el. A premier még szeptemberben volt, de a streaming egyben töltötte fel az epizódokat, így október közepétől már elérhető a folytatás. Az első évadban a nézők jobban megismerhették Lucy és Stephen kapcsolatát, ami eléggé mérgező, emellett a felek még sokat hazudtak is egymásnak. A 2. évad ott folytatódik, ahol az évadzáróban befejeződött a történetük, mivel visszatérnek a főiskolára. Teljesen új dinamikát vesz fel a kapcsolatuk, még több lesz a titok, és nagy valószínűséggel a nézők arra is választ kapnak, hogy a jelenben hogyan alakul a viszonyuk.

 

(Kiemelt kép: imdb.com) 

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?