Közeleg a halottak napja, mutatjuk, hol akciós a virág

Halottak napja közeledtével az ember beszerzi a virágokat, csokrokat, koszorúkat, mécseseket. Egyáltalán nem mindegy, mennyit kell fizetni egy-egy sírdíszért.

2024. október 22., 14:54

Szerző:

A HelloVidék annak járt utána, hogy hol vehetjük meg legjobb áron halottak napja alkalmából az ünnepi virágot.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének közös piaci körképe szerint muskátliból mintegy 8-10 millió, más virágzó dísznövényből pedig mintegy 22-25 millió palánta kerülhetett a piacra ebben az évben.

A muskátlik mellett a begónia, a petúnia különböző típusai, a bakopa, a vasfű és a dáliák a legkeresettebbek a hazai piacon. A termelői árak csak minimális mértékben fognak emelkedni idén.

A legnépszerűbb virágok halottak napján

A krizantém a halottak napja slágvirága, a nagyvirágúakból (Palisade, Creamis stb.) fogy a legtöbb, a közepes-nagy (12-14 centiméter átmérőjű) virágú krizantémból is egyre többet vesznek.

Régebben a fehér színű volt a „divat”, majd az elmúlt években megjelentek a zöldek és a kétszínűek (piros-fehér, napsárga-narancs, lila-rózsaszín stb.). Manapság pedig már akár háromszínű vagy szórt színvilágú virágok is vannak a piacon, illetve alakjukat tekintve egyre jobban elterjednek a pompon (teniszlabda) alakú virágúak.

Itt vásárolhatja meg a legkedvezőbb áron a hallotak napi virágot

Az áruházak most is széles kínálattal várják a vásárlókat, legyen szó szálas vagy cserepes krizantémokról. Hogy pontosan mire számíthatunk? 

  • A Lidl akciós újságja szerint az áruházban a bokros krizantém 2799 Ft, a krizantém tál 1999 Ft, a cserepes krizantém 699 Ft, a gömbfejű krizantém pedig 1299 Ft.
  • Az ALDI újságja szerint a cserepes krizantém 1699-2699 Ft, a kis méretű 1199 Ft, a három labdás pedig 999 Ft.
  • Az Auchan akciós kínálatában a kis cserepes krizantém 990 Ft, a nagyvirágú krizantém pedig 990 Ft, a krizantém csokor ára 1590 Ft.
  • A Tesco online kínálatában találunk kis cserepes kirzantémot 499 forintért, közepeset 1899 forintért, gömbfejű krizantémot pedig 999 forintért.

(Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)