Kilopta a kórházból két éves kisfiiát

2010. április 18., 01:28

mannalküld
|nyomtat


Kilopta a kórházból két éves kisfiát egy aradi nő. A fiút egy hete ütötte el a vonat, de súlyosabb sérülés nélkül megúszta. Az anya ellen gondatlanság miatt vizsgálatot indítottak, ezért attól tartott, a szociális gondozók elveszik majd tőle a fiát. A fiút tegnap gyakorlatilag kilopta az Arad Megyei Kórházból.

Az orvosok szerint a gyerek nincs veszélyben, egyébként is tegnap engedték volna ki a kórházból. A gyermekvédelmisek most azért keresik az anyát, hogy elmondják neki, nem akarják elvenni tőle a gyerekét.

Szerdán viszont már a gyermekvédelmi igazgatóságról vitték el jogtalanul gyerekeiket saját szüleik Szatmárnémetiben. Csupán látogatni volt joguk a 3 és a 4 éves fiút, mondta Mariana Dragoş, az igazgatóság helyettes vezetője. Az anya szólt, hogy kimegy két fiával a hallba, de elhagyta az épületet, és beszállt egy taxiba, ahol már várta a férje.

Mariana Dragoş elmesélte, hogy a gyerekeket egy elhagyott hőközpontból szedték össze tavaly. Hárman voltak, de egyikük olyan rossz egészségügyi állapotban volt, hogy hamarosan meghalt. A két kisfiút sikerült megmenteni, és nevelőszülőknél elhelyezni.

A szülők látogatási jogot kaptak, és állandóan fenyegették a gyermekvédelmiseket, mesélte az igazgatóhelyettes, aki szerint egyszer már megpróbálták visszalopni a gyerekeket, akkor az intézmény udvarán kapták el őket. Mariana Dragoş szerint most megtervezték az akciót, mert valószínűleg kolduláshoz szeretnék felhasználni a kicsiket.

Az intézményben naponta több szülői látogatás is lezajlik, ezért a portás nem tudhatta, hogy a nő jogtalanul vitte el gyermekeit. A családot a rendőrség keresi.

manna.ro/agerpres