Egy fotót látott Vitézy, Ungár és Rogán egyeztetéséről, de inkább megszabadult tőle Csárdi Antal

Csárdi Antal 1000 százalékig biztos, hogy a választási stratégiáról egyeztetett Vitézy Dávid, Ungár Péter és Rogán Antal. Ám a bizonyítéktól azért megszabadult.

2024. október 22., 09:56

Szerző:

„Első indulatból éreztem, hogy nekem most mennem kell, és nem érdekeltek a politikai következmények” – fogalmazott a Telex hétfő esti élő műsorában Csárdi Antal országgyűlési képviselő, aki vasárnap jelentette be, hogy kilép az LMP-ből és a párt parlamenti frakciójából. A távozásával megszűnik az LMP frakciója, és több ember elveszti a munkáját.

Csárdi azt állítja, hogy fekete-fehér bizonyítékot látott arra, hogy Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti kampányáról egyeztetett Rogán Antal, Vitézy Dávid és Ungár Péter, az LMP társelnöke. Azt nem tudja megmondani a képviselő, hogy konkrétan miről volt szó az egyeztetésen, de abban ezer százalékig biztos, hogy a választási stratégiáról szólt.

 „Nem teljesen mindegy, hogy egy ellenzéki párt vezetője miről egyeztet egy választási stratégia kapcsán a kormánypárt prominens képviselőivel? Teljesen mindegy” – fogalmazott Csárdi, és azt is elárulta a Telex élő műsorában, hogy az az általa látott dokumentum egy fotó volt, és az egyeztetés kezdeményezéséről szólt.

1000 százalékos bizonyíték, amitől azért megszabadult

Ennél többet nem akar mondani a bizonyítékról Csárdi, mert megígérte a forrásának, hogy nem adja ki a kilétét, és ha több információt nyilvánosságra hozna, akkor szerinte könnyen kiderülhetne, hogy kitől származik a dokumentum. A Telex kérdésére annyit azért még megosztott a volt LMP-s politikus, hogy pendrive-on kapta meg a fotót, de a forrásvédelem miatt rövid úton megszabadult a bizonyítéktól, azaz már nincs nála a dokumentum.

Állítása szerint azt teljesen másodlagosnak tartja, hogy elhiszi-e bárki, hogy valóban volt egyeztetés Ungár és Rogán között a választási stratégiáról. „Mindenki eldönti, hogy a Tóni hülyeségeket beszél-e, vagy igazat mond” – fogalmazott a képviselő, és azt javasolta minden választónak, hogy rakja össze: mi történt a kampány alatt és a választás után, illetve mi az, ami ő állít.

Csárdi szerint jól látszott, hogy Szentkirályi Alexandra tudatosan nem akarta meggyőzni a választóit, és minden energiáját csak arra fordította, hogy Karácsony Gergely nehezebb helyzetbe kerüljön. Ezzel párhuzamosan pedig Vitézy Dávid higgadtan el tudta mondani a szakmai elképzeléseit.

Arról is beszélt a volt LMP-s politikus, hogy egy személyes találkozó alkalmával maga is meggyőződött Vitézy felkészültségéről, és a mai napig szakmailag jó jelöltnek tartja. Az egyedüli probléma csak az volt a főpolgármester-jelölttel, hogy – mint számára kiderült – a Fidesz is ott állt mögötte.

„A történtek ismeretében azt gondolom, hogy nem volt helyes döntés a Dávid mellett letennünk a voksunkat”

– mondta Csárdi, aki állítása szerint maga is sokáig elhitte, hogy valóban nem a Fidesz jelöltje Vitézy, mint azt az érintettek állították.

Vitézy: egyetlen Tóni támogatta a kampányomat, Csárdi Antal

Nem sokat kellett várni Vitézy Dávid reagálására sem. Mint írja:

Alaptalan, a 2026-os kampány része

– reagált Vitézy a Telexnek.

Hozzátette: „Mivel az országos pártpolitikában továbbra sem szeretnék részt venni, a pletykálkodásra, hazudozásra, jólértesültséget álcázó árulásra és persze folyamatos kavarásra alapuló régi ellenzéki virtusból a jövőben is szeretnék kimaradni, és Budapest, illetve a magyar vasút valódi ügyeire koncentrálni, ahogy eddig is tettem”.

Egyúttal közölte:

Csárdi Tóni a kampányomat mindvégig támogatta (ő volt az egyetlen Tóni, aki ezt tette), ezt köszönöm neki.

Vitézy elmondása szerint  Csárdi LMP-s vezetőként az egyike volt azoknak, akik rábeszélték az együttműködésre, jóval a párt erről szóló hivatalos döntései előtt, és Szentkirályi Alexandra visszalépése után két nappal is ott izgult és drukkolt az eredményváróján.

Végül üzent Csárdinak és a lemondását elváró Hadházy Ákosnak is: „sok sikert kívánok a Duna-párt vagy ki tudja milyen nevű új ellenzéki mozgalmuk megalapításához – de kérem, hogy hagyjanak ki a 2026-os kampányukból”.

(Kiemelt kép: Csárdi Antal, Facebook-oldala)