Ez az optikai csalódás most próbára teszi a tudását: ön megtalálja a leguánt 13 másodperc alatt?

Ebben az optikai csalódásban valahol elbújt egy leguán, de olyan jól csinálta, hogy tényleg nagyon nehéz megtalálni. 

2024. október 27., 11:36

Szerző:

Mai feladványunk tényleg alaposan megdolgoztatja az elmét. A lenti képen valahol megbújt egy leguán, viszont a rejtőzködés annyira jól sikerült, hogy valóban csak a legélesebb szeműek szúrják ki 13 másodperc alatt. Önnek sikerül? 

Mik azok az optikai illúziók? 

Az optikai illúziók és fejtörők gyakran még a legélesebb elméket is becsapják. Ezekben a képekben első ránézésre semmi furcsa vagy éppen eltérő nincs, de igazából a részletekben rejlik az igazság. Optikai csalódás gyakorlatilag akkor fordul elő, amikor az agy és a szem megpróbál kommunikálni egymással, ám az értelmezés egy kicsit összezavarodik. Leegyszerűsítve az történik, hogy becsap minket az agyunk. Ám némi gyakorlással hamar vissza lehet venni az irányítást. Lássuk akkor, hogy a leguánt sikerül-e megtalálnia.

Íme a fotó: 

 Versenyfutás az idővel 

Ahogyan azt már említettünk, a leguánt csak azok találják meg 13 másodperc alatt, akiknek tényleg sasszemük van. Szóval, kezdődhet a visszaszámlálás? Már indul is...13...12...11...10...9...8...7...6...5...4...3...2...1...Ennyi volt, az idő lejárt! Szóval, megvan a leguán? 

Tudja, hol rejtőzik? 

Amennyiben sikerült ilyen rövid időn belül megtalálnia, akkor bizony óriási gratula, ugyanis annyira jól beleolvadt a környezetébe, hogy  valóban nem volt könnyű feladat felfedezni. Ha viszont ez most nem jött össze, akkor sem kell aggódnia, hiszen a 168.hu oldalán számos hasonló típusú fejtörőt találhat, így van bőven lehetősége gyakorolni. 

Miért éri meg? 

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de az optikai csalódások rendszeres megoldásával karban tarthatók a kognitív képességek. Sőt, a segítségükkel javulhat a memória, de a problémamegoldó képesség is. Az efféle illúziók fejlesztik a kreativitást, hiszen arra ösztönzik az embereket, hogy gondolkodjanak a megszokott kereteken kívül. Ezen túlmenőn javul a fókusz és a figyelem, de a stressz is remekül oldják az ilyen játékok.

Szeretné tudni a megoldást? Akkor mutatjuk!

További rejtvényeket itt talál: