Őszi fejtörő: meg tudja mondani, melyik Pumpkin Spice Latte különbözik a többitől?

Ez a fejtörő most alaposan megdolgoztatja az elmét. 

2024. október 7., 16:53

Szerző:

Hiba történt az őszi forró ital rendelésnél. Az egyik Pumpkin Spice Latte ugyanis nem egészen ugyanolyan mint a többi. Ön megtalálja, hogy melyik az? Kapcsolódjon ki őszi fejtörőnkkel, adunk 10 másodpercet arra, hogy megfejtse. 

Az ősz egyértelműen a sütőtökös sütőtökös fűszeres latte időszaka, éppen ezért ezúttal egy ilyen tematikájú játékkal készültünk. A lenti képen sok-sok Pumpkin Spice Latte-t láthat, melyek ránézésre ugyanolyanok, ám az egyik mégis különbözik a többitől. Önnek sikerül megtalálnia 10 másodperc alatt? 

Íme a fotó: 

Amíg keresgél addig is itt egy Pumpkin Spice Latte recept 

Hozzávalók 

  • 1 adag eszpresszó 
  • 2,5 dl tej 
  • 2 teáskanál sütőtökpüré 
  • 1 csipet őrölt fahét 
  • 1 csipet őrölt gyömbér 
  • 1 csipet szerecsendió 

Elkészítés 

A sötőtökpürét turmixolja le, majd tegye egy bögrébe. Ezután keverje hozzá a fahéjat, a gyömbért és a szerecsendiót, aztán öntse rá a kávét. Ha ez megvan, akkor lassú tűzön melegítse fel a tejet, míg habos nem lesz, majd öntse a bögrébe. A tetejére ízlés szerint mehet tejszínhab, amit megszórhat fahéjjal vagy sütőtök fűszerkeverékkel is.  A végeredmény garantáltan isteni. 

Letelt a 10 másodperc 

Amíg elolvasta a receptet tutira letelt a feladvány megoldására adott 10 másodperc, így a kérdés: megtalálta azt a Pumpkin Spice Latte-t, amelyik nem ugyanolyan, mint a többi? Ha igen, akkor gratulálunk, sasszeme van, amennyiben viszont ez most nem sikerült, akkor se csüggedjen, lesz még lehetősége gyakorolni. 

Íme a megoldás: 

 

Tovább feladványokat itt talál: 

Optikai illúzió: ön egy igazi lángelme, ha 12 másodperc alatt megtalálja a dinoszauruszt

Optikai csalódás: csak a legélesebb elmék szúrják ki 12 másodperc alatt a képen elrejtett üvegtálat

Nagyon nehéz fejtörő: ezt 10-ből csak 1 ember tudja megoldani

(Forrás: brigitte.de)