Optikai illúzió: csak a legügyesebbek jönnek rá 7 másodperc alatt, melyik szám rejtőzik a képen

Ha tudja, hogyan kell ránézni, ez az optikai illúzió egy számjegyet mutat meg önnek.

2024. október 4., 10:19

Szerző:

Egy valódi optikai illúzió a mai rejtvény: ez egy fekete-fehér ábra, amiben itt-ott színeket láthat meg. Bármennyi vibrálást is lát, mégsem ez fogja hozzásegíteni a megfejtéshez.

Optikai illúzió: hányas szám látható a képen

Milyen gyorsan fedezi fel az optikai illúzió vonalai között megbúvó számjegyet? Ideteszünk egy visszaszámlálót, mert a leggyorsabbaknak mindössze 7 másodperc is elegendő. Ha van kedve, indítsa el az alábbi stoppert, aztán görgessen egy kicsit lejjebb, a visszaszámlálós videó alatt találja a feladványt, ami mellesleg az X-en terjed az utóbbi napokban.

Nos, itt a feladat: hányas számot látja meg az ábrában?

A megfejtést az oldal alján találja

Nem szeretjük a megfejtést közvetlenül a feladvány alatt lelőni, úgyhogy most álljon itt egy számokkal kapcsolatos, friss hír helykitöltőnek. Ha kíváncsi, hogy hányas szám van az ábrán igazából, görgessen a következő pár bekezdés alá. Ha azonban arra kíváncsi, hogy mennyit adóznak a magyar focisták, olvassa el ezt!

Magyarországon ugyanis a labdarúgók nem személyi jövedelemadót, hanem úgynevezett egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) fizetnek. Ezt az adózási formát eredetileg olyan szellemi foglalkoztatottaknak találták ki, mint a grafikusok, tolmácsok, színészek, képzőművészek, újságírók, de 2010-ben bekerültek a jogosultak közé a sportolók is (természetesen előbbi szakmák képviselői közelében sincsenek a focisták béréhez).

A kormány az elmúlt években tovább lazította az adószabályokat azzal, hogy az ekho összeghatárát a labdarúgók esetében először 250, majd 500 millió forintra emelte. Ez azt jelenti, hogy az itthon játszó labdarúgók jelenleg félmilliárd forintos jövedelemig választhatják a kedvezőbb adózást, miközben a sporton kívüli szakmánál 60 millió forint a limit.

Ha még nem bosszantotta fel magát eléggé, további információkat talál ezzel a témával kapcsolatban ide kattintva.

Itt megfejtés

Nos, a helyes megfejtés az ötös. Ha hunyorít, könnyebb meglátni a számot, de aki szemüveges, az is előnyben van most, mert a szemüveget levéve sokan könnyebben meglátják a vibrálónak tűnő ábra közepén elrejtett 5-öst.

(Kiemelt kép: X.com/Brainy_Bits_hub)