Fejtörő: a legintelligensebbek közé tartozik, ha 5 másodperc alatt megmondja, hány kört lát a képen

Ebben a fejtörőben a válasz nem is annyira nyilvánvaló, mint azt gondolná. 

2024. szeptember 18., 20:25

Szerző:

Az optikai csalódások könnyedén képesek megviccelni az elmét, mai fejtörőnk is ilyen. Első ránézésre azt gondolhatja, tudja a helyes választ a feltett kérdésre, ám ha jobban megnézi a képet, akkor hamar rájöhet, itt bizony egy kis beugratásról van szó.

5 másodperc alatt menni fog?  

Az igazi lángelmék, a való sasszemmel rendelkezőknek azonban ez a feladvány nem fog gondot okozni. Persze van egy kis nehezítés, hiszen 5 másodperc alatt kellene kivágni a helyes megoldást. Az efféle kvízek egyébként nem csak azért nagyon jók, mert rendkívül szórakoztatóak, hanem azért is, mert a kognitív képességeket is képesek szinten tartani, sőt egyes kutatások azt is állítják, a demencia és a Alzheimer-kór kialakulásának kockázata is csökkenthető a fejtörők rendszeres megoldásával. Na, de nem húzzuk tovább az időt, lássuk a mai tesztet. Az alábbi képen köröket láthat, a kérdés pedig csupán annyi: összesen mennyit? 

Íme a fotó: 

 

A visszaszámlálás elkezdődött 

Vegye alaposan szemügyre a képet, de siessen, mert az óra már ketyeg. 5...4...3...2...1...Le is járt az idő! Nos, ön tudja a helyes a választ? Igen, elsőre tényleg könnyűnek tűnhetett, de aztán hamar rájött ön is, hogy azért van itt egy kis csavar, ugye? Ha azt gondolta, hogy csak a fekete köröket kell megszámolni, akkor téved, ugyanis a rózsaszínek is ugyanolyan körök, ezek alapján pedig máris más lesz a végeredmény. Egész pontosan 4 külső fekete kör van a képen, és 4 belső rózsaszín, valamint egy teli fekete kör középen, ami így összesen 9. Mutatjuk is a megoldást: 

 

 

 

Tetszett? 

Ha önnek is tetszett ez a feladvány, akkor ossza meg a barátaival vagy a családtagjaival, had próbálkozzanak ők is. Ha maratonokat tartanának, akkor van egy jó hírünk, hiszen itt, a 168 oldalán számos szórakozató teszt közül válogathat. 

További teszteket itt talál:  

Csak az igazi zsenik tudják megoldani ezt a matek feladatot 10 másodperc alatt

Csak egy igazi zseni találja meg a képen elrejtett gyűrűt

Ön egy igazi lángelme, ha kevesebb, mint 7 másodperc alatt megtalálja az elveszett zoknit

(Kiemelt képünk forrása: www.jagranjosh.com)