Optikai csalódás: sasszeme van, ha 9 másodperc alatt megtalálja a baglyot

Jöjjön egy újabb agytorna! Ezt a rejtvény csak az igazán kivételes képességekkel rendelkezők tudják megoldani rekord idő alatt. 

2024. augusztus 12., 19:15

Szerző:

Tesztelje gyorsan a megfigyelőképességét ezzel az optikai csalódással! Ezen az erdei jelenetet ábrázoló képen valahol elbúj egy bagoly, önnek pedig csak annyi a dolga, hogy megtalálja. Na, de erre mindössze 9 másodpercet adunk. Ilyen rövid idő alatt is menni fog? 

Próbára teszi az elmét 

Az optikai illúziós rejtvények rendkívül népszerűek a netezők körében, persze jó okkal. Ezek a szórakoztató kis feladványok ugyanis próbára teszik az elmét, tesztelik a megfigyelőképességet, rávilágítanak arra, mennyire fontosak a legapróbb részletek is. Néhány rejtvény bizony annyira nehéz, hogy elsőre nem is sikerül megoldani, azonban emiatt kétségbeesni igazán nem kell. Az efféle kvízek rendszeres megoldásával viszont garantáltan jobb lesz a megfigyelőképessége, ráadásul kutatások azt is alátámasztották, hogy az ilyen játékok bizony a demencia kialakulásának kockáztát is csökkenhetik. 

Mutatjuk a mai képünket: 

Ketyeg az óra 

9...

8...

7...

6...

5...

3...

2...

1...Lejárt az idő! 

Megtalálta? 

Önnek sikerült megtalálni a baglyot? Meg kell hagyni, jól elbújt, szóval ne csüggedjen, ha nem jött össze. Ha viszont kiszúrta ilyen rövid idő alatt, akkor jár ám a taps. Annyi biztos, ennek a feladványnak a megoldásához sasszemekre volt szükség, viszont jó hír, hogy fejlesztheti a képességeit, amennyiben újabb és újabb feladványokat old meg. Szerencsére oldalunkon számos hasonló játékot talál, cikkünk végén mutatunk is majd párat. Addig is lássuk a megoldást. 

Íme:

Tetszett? 

Ha tetszett a rejtvény, akkor mutassa meg a barátainak, családtagjainak is, sőt, akár játékmaratonokat is rendezhetnek, hiszen a 168 oldalán számos hasonló típusú feladványt talál még. Ez a matekos például most az egyik nagy kedvencünk.  

További rejtvényeket itt talál: 

Optikai illúzió: ön egy igazi lángelme, ha 12 másodperc alatt megtalálja a dinoszauruszt

Optikai csalódás: csak a legélesebb elmék szúrják ki 12 másodperc alatt a képen elrejtett üvegtálat

Nagyon nehéz fejtörő: ezt 10-ből csak 1 ember tudja megoldani

(Kiemelt kép forrása: jagranjosh.com)