Nagyon nehéz feladvány: ön egy igazi lángelme, ha 17 másodperc alatt megtalálja a 3 különbséget a két kép között

Az alábbi képen három, nagyon apró különbség rejtőzik. Ön megtalálja? 

2024. augusztus 7., 15:03

Szerző:

Mai feladványunkban két, látszólag azonos képet hoztunk, azonban teljes nem egyformák. A kérdés már csak az, ön megtalálja a két rajz közti különbséget 17 másodperc alatt? 

Három különbség 

Ahhoz, hogy hamar megoldja a rejtvényt bizony szüksége lesz az éles látására, ugyanis az egyik különbség nagyon szembetűnő, kettő viszont tényleg annyira apró, hogy csak a legügyesebb szúrják ki azonnal. Annyit segítünk, hogy nagyon kell figyelni a részletekre, a formák, színek és méretek is jelentőséggel bírhatnak. Szóval, felkészült? A feladat, hogy alaposan vegye szemügyre a rajzot, amin két delfin és egy pelikán látható. A képek elsőre teljesen egyformának tűnhetnek, de valójában három apró különbség van köztük. Annyi biztos, nem egyszerű őket kiszúrni, pláne nem 17 másodperc alatt. Máris mutatjuk a képet! 

Kezdődik a visszaszámlálás 

17...

16...

15...

14...

13...

12...

11...

10...

9...

8...

7...

6...

5...

4...

3...

2...

1...Lejárt az idő!

Megtalálta? 

Na, sikerült megtalálni a három különbséget a képen? Ha igen, akkor hatalmas gratula, mert ez a feladvány valóban elég nehéz volt. Amennyiben most nem jött össze, akkor se szomorkodjon, hiszen ezeknek a fejtörőknek a megoldása sok-sok gyakorlással fejleszthető. Szerencsére az oldalunkon számos hasonló rejtvényt találhat, ez a gyufaszálas például az egyik legújabb. Próbálja ki! 

Az igazság pillanata 

Most viszont elérkezett az igazság pillanata! Itt az ideje, hogy megmutassuk, hol voltak a különbségek. Annyit segítünk, hogy az összes képen szereplő állattal nem stimmelt valami. 

Íme: 

Még így sem teljesen egyértlemű? 

Igen-igen, nekünk is nehéz volt észrevenni, hol a bibi. Nos, a pelikán csőre az egyik képen hosszabb, mint a másikon. A bal oldali delfin uszonya az egyik képen fentebb van, míg a kisebbik, jobb oldali delfin az egyik rajzon nagyobbra tátja a száját, mint a másikon. 

További rejtvényeket itt talál: 

Optikai illúzió: ön egy igazi lángelme, ha 12 másodperc alatt megtalálja a dinoszauruszt

Optikai csalódás: csak a legélesebb elmék szúrják ki 12 másodperc alatt a képen elrejtett üvegtálat

Nagyon nehéz fejtörő: ezt 10-ből csak 1 ember tudja megoldani

(Kiemelt kép forrása: jagranjosh.com)