Optikai csalódás: ön egy igazi lángelme, ha 5 másodperc alatt kiszúrja az elbújt pandát

Íme egy újabb optikai csalódás, ami alaposan próbára teszi az elmét. 

2024. augusztus 1., 20:35

Szerző:

A mai feladványunk valóban alaposan megdolgoztatja az agyat. Ebben az optikai csalódásban elbújt egy panda, de annyira jól rejtőzködik, hogy tényleg csak az igazán sasszemű olvasók szúrják ki 5 másodperc alatt. Ön közéjük tartozik? 

A részletekre való odafigyelés 

Az optikai csalódások trükkös kis képek, amelyek játszanak az elmével és tesztelik, mennyire jól látja valaki a részleteket. Egyébként az efféle feladványok a tudósok munkáját is segítik, hiszen általuk talán végre bővebb információkhoz juthatunk azzal kapcsolatban, hogy az agy miként dolgozza fel a vizuális információkat. Az már biztos, hogy ezek a rejtvények fejlesztik a gondolkodási készségeket, sőt a kreativitást is doppingolják. Ha gyakran old meg ilyen és ehhez hasonló rejtvényeket, azzal javíthatja a memóriáját, sőt a problémamegoldó képessége is javulhat. 

Ez most tényleg nehéz 

A mai kép azonban egyáltalán nem egyszerű, ugyanis az állatok között elbújt valahol egy panda is, ám annyira jól sikerült elrejtőznia, hogy tényleg csak a valódi lángelmék veszik észre 5 másodperc alatt. Na, tesz egy próbát? Akkor mutatjuk a képet! 

Íme a kép: 

Indul a visszaszámlálás! 

5...

4...

3...

2...

1...Ennyi volt, lejárt az idő! Szóval sikerült megtalálni? 

Megvan a panda? 

Ha ön megtalálta a pandát ennyire rövid idő alatt, akkor gratulálunk, elképesztően jó a megfigyelőképessége. Ha viszont ez most nem jött össze, akkor se csüggedjen, hiszen tudja: a gyakorlat teszi a mestert. Próbálkozzon hasonló feladatok megoldásával, nemsokára pedig már nem lesz feladvány, ami kifoghatna az agyán. Szerencsére oldalunkon számos hasonló tesztet talál, szóval kedvére válogathat. 

Itt a megoldás: 

További rejtvényeket itt talál: 

Optikai illúzió: ön egy igazi lángelme, ha 12 másodperc alatt megtalálja a dinoszauruszt

Optikai csalódás: csak a legélesebb elmék szúrják ki 12 másodperc alatt a képen elrejtett üvegtálat

Nagyon nehéz fejtörő: ezt 10-ből csak 1 ember tudja megoldani

(Forrás: www.jagranjosh.comKiemelt kép forrása: Pinterest)