Optikai illúzió: önnek különleges képességei vannak, ha eltalálja, hogyan nézne ki ez a háztető felülről!

Itt egy újabb rejtvény, ami némi optikai illúzió felhasználásával készült: a hat lehetőség közül ön melyiket választja?

2024. augusztus 10., 07:47

Szerző:

Ezúttal az optikai illúzió abból áll, hogy egy háromdimenziós testet ábrázolunk kétféleképpen, egyszer perspektivikus ábrázolással, és egyszer egy másik nézőpontból kétdimenzióssá redukálva az idomot. Nézzük pontosabban, miről van szó!

Optikai illúzió: hogyan nézne ki felülről?

Szóval az optikai illúzió egyik felét már fent megmutattuk. A teljes, az interneten terjedő feladvány, amint azt a Brightside.me is közölte, az alábbi. Képzelje el, mit látna, ha ezt a háztetőre emlékeztető, nyolc, színes rúdból összeállított testet nem oldalról látná, mint a képen, hanem fentről! Az alábbi ábra a jobb oldalon hat verziót mutat arra, hogy mit látna egy szemlélő felülnézetből. Nos, ön eltalálja, hogy melyik a helyes megfejtés? Próbálja ki!

 Kép: Brightside.me

Nos, ha eldöntötte, hogy ön szerint melyik a helyes válasz, görgessen lejjebb, az oldal alján tudja leellenőrizni, jól tippelt-e.

A megfejtést az oldal alján találja

Hogy ne legyen a kérdés alatt rögtön ott a  helyes válasz, szokás szerint álljon itt egy érdekesség – ezúttal egy meglehetősen hátborzongató érdekesség, aminek azonban nagyon sok köze van egy ilyen háztetőhöz, vagy legalábbis padláshoz.

Azt írta a héten ugyanis a 24.hu, hogy emberi csontokat talált a padlásán egy ember Miskolcon. A hírportál értesülései szerint az új tulajdonos fél évvel ezelőtt vette meg azt a családi házat, amelynek a padlásán megtalálta az emberi maradványokat.

A hírportál a meglehetősen különös eset körülményeiről azt írta, az új tulajdonos néhány nappal ezelőtt gyanútlanul felment a padlásra pakolászni, és ekkor talált rá a csontokra az egyik tárolódobozban. Ezt követően bejelentést tett a rendőrségen, majd az elsődleges orvosszakértői vélemény meg is állapította, hogy a csontok embertől származnak.

A 24.hu megkereste a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságot az ügyben, ahonnan Janasóczki Attila szóvivő elmondta, hogy a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eset körülményeit, amiről azonban egyelőre többet nem tudni.

Itt a helyes megfejtés

Nos, a bal oldali, vízszintes rúd narancssárga, ez rögtön kizárja a hármas, a négyes és az ötös opciót. A bal oldali ábrán a nézőhöz legközelebbi csúcsból egy rózsaszín rúd indul fel a háztető nyergéhez, tehát a jobb oldalakon látható négyzeteknél az alsó oldal bal felének rózsaszínnek kell lennie. Ezzel a hatos is kiesik, úgyhogy már csak az első két verzió maradt. Ez a bizonyos rózsaszín rúd fent két másik narancssárga rúdhoz csatlakozik, így az egyes sem jó, mert ott az alsó oldal második fele zöld.

A helyes megfejtés tehát a kettes.

(Kiemelt kép: Brightside.me)