Hölgyek, figyelem! A természetes testszagra izgulnak a férfiak a legjobban!

A természetes illat vonzza a férfiakat - derült ki egy kutatásból.

2010. január 20., 16:38

A hölgyek mostantól nagyot spórolhatnak a drága parfümökön: kiderült, hogy a férfiaknak a természetes testszaguk tetszik a legjobban. Félre tehát a pacsulival, mert a súlyos illatok ellen a női test illatának nincs sok esélye.

Az állatokon végzett megfigyelések már régóta bizonyították, hogy a fiú állatok azonnal reagálnak a nőstények szagára, főleg párzási időszakban. Saul Miller és Jon Mane a Floridai Állami egyetemen ugyanerre jutottak – emberekkel. Vagyis, férfiakkal.

A kísérlet soránl kiválasztott hölgyek három éjszakán át ugyanabban a pólóban aludtak, méghozzá úgy, hogy a csoport tagjai különböző menstruációs ciklusba estek. Ezek után a pszichológusok két csoportra osztották a férfiakat: az egyik csoporttal a három éjjelen át hordott pólót szagoltatták meg, míg a másikkal kimosott ruhadarabokat. A szagláspróba előtt és után a tudósok nyálpróbával mérték a férfiak tesztoszteron-szintjét.

A női illat izgalomba hozza a férfiakat

Kitalálhatják: a férfiak tesztoszteron-szintje akkor emelkedett meg leginkább, ha olyan pólót szagoltattak velük, amit egy peteéréses nő hordott előtte. Ráadásul a férfiak szerint ennek a ruhadarabnak volt a legkellemesebb illata.

A kutatók ezzel bizonyítottnak látták, hogy a férfiszexualitásnak olyan tudattalan tényezői is vannak, amik a női "szagjelzésekből" származnak. A női test illata akkor kelti fel leginkább a férfiak vágyát, amikor a nőnek peteérése van – vagyis amikor a legesélyesebb a teherbeesés.