Kiskorúakat is kizsákmányoló madámokon csattant a bilincs

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 53 és egy 56 éves nő, valamint az utóbbi élettársa ellen, akik mások, köztük kiskorúak prostitúciós tevékenységéből tartatták ki magukat.

2022. november 28., 12:03

Szerző:

A vádirat szerint a két nő és egyikük élettársa, egy férfi, a 2019-2020. években nem rendelkezett állandó, bejelentett munkahellyel, rendszeres törvényes jövedelemmel. Megélhetésüket abból biztosították, hogy – többek között kiskorú, illetve kiszolgáltatott helyzetben lévő – nők prostitúciós tevékenységét felügyelték, illetve egyes esetekben irányították az V. kerületben – írja az ugyeszseg.hu.

Gyerekeket is futtattak

A prostitúciós tevékenységet végző sértettek az általuk megkeresett összegeknek a két nő által előre meghatározott részét, ún. „helypénz” vagy „madámpénz” címén kellett kifizetniük a felügyelt terület használata fejében. A sértettek ügyfelei jellemzően belvárosi szállodák külföldi vendégei voltak.

Az egyik nő élettársa, egy 56 éves férfi, rendszeresen, telefonon keresztül beszámoltatta a párját arról, hogy az adott napon melyik sértett végez prostitúciós tevékenységet a felügyelete, illetve irányítása alatt, és abból milyen bevétel származott. A férfi az élettársát és az egyik kizsákmányolt sértettet rendszeresen szállította a gépkocsijával, és a prostitúciós tevékenységből származó jövedelmet együtt élték fel.

Az 53 éves nő 4 sértett – köztük egy kiskorú –,  míg az élettársak 5 sértett – köztük két kiskorú – nő kizsákmányolásában vettek részt. Volt olyan sértett, aki gyermekotthonból szökött el és kezdett prostitúcióba, illetve a vádlottaknak voltak olyan társaik is, akik a saját, érzelmileg kihasznált párjaikat ajánlották fel prostitúcióra. Utóbbi bűntársaik ellen elkülönített büntetőeljárás folyik.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben minősített emberkereskedelem bűntette, kitartottság, üzletszerű kerítés, gyermekprostitúció kihasználása miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, és velük szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A két nő bűnügyi felügyelet alatt áll, a férfi más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy Bukarest utcáin dolgozó szexmunkás várja az AIDS terjedése ellen küzdő Asociata Romana Anti-Sida (ARAS) romániai alapítvány óvszereket és steril fecskendőket osztó munkatársát 2016. május 16-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Közel 250 rendőr több mint 60 helyszínen tartott kutatásokat abban a büntetőeljárásban, ami az NVSZ feljelentése alapján indult a KR NNI-nél. Az összehangolt akció keretében újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el. Így jelenleg már 26 gyanúsítottal szemben folyik a büntetőeljárás. Az egyre szerteágazóbb ügy felderítésére országszerte nyomozócsoportokat hoztak létre.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 26 éves férfival szemben, aki 2020 októberében az előállítása miatt kiérkező rendőrök jogszerű intézkedésének ellenállt. Ennek során az élettársát és 1 éves gyermekét élő pajzsként tartotta maga előtt, majd egy késsel fenyegetőzött, aminek nyelével az egyik rendőrt meg is ütötte. A bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.