Október 23.: Orbán Viktor megtartotta ünnepi beszédét – volt néhány incidens

Orbán Viktor a Millenáris Parkban tartotta meg ünnepi beszédét. 

2024. október 23., 13:26

Szerző:

A miniszterelnök a Millenáris Parkban tartotta meg ünnepi beszédét az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából. Orbán Viktor a beszédében egyebek között Brüsszelről beszélt, kiemelte, hogy a független magyar politika Brüsszel számára elfogadhatatlan, ezért meg akarnak szabadulni Magyarország nemzeti kormányától. 

Mint '56-ban

A kormányfő úgy fogalmazott, „ismét itt a régi kérdés, meghajolunk az idegen akarat előtt, ezúttal a brüsszeli akarat előtt, vagy ellenállunk neki. Ez a súlyos döntés vár most Magyarországra”. Ezt követően pedig azt javasolta, hogy „válaszunk legyen olyan világos és egyértelmű, mint 1956-ban volt”. A miniszterelnök arról beszélt Magyarország nem fog részt venni semmilyen birodalmi versengésben, mások ellenségeskedésében. 

„Nem hiszünk a világboldogító ideológiáknak, mindegy, hogy keletről vagy éppen nyugatról érkeznek-e. Mi csak egyetlen dolgot akarunk. Békében akarunk élni itt a Kárpát-medencében, a saját szabályaink szerint és a saját boldogulásunkat keresve”

– magyarázta, majd az orosz-ukrán háborúra utalva hangsúlyozta: a háborúba az egész európai gazdaság belerokkan, családok milliói mennek tönkre, ha hagyjuk, hogy így menjen tovább.

„Hát ne hagyjuk, barátaim!”

– hangsúlyozta Orbán Viktor. 

A beszéd itt nézhető vissza: 

Volt néhány incidens 

Az Index cikke szerint a momentumosok egy molinóval bejutottak a Millenáris Parkba, ahol aztán verekedés tört ki. A szervezők egy meg is erősítették. Később pedig egy férfi próbált meg oda futni a miniszterelnökhöz a beszédét követően, ezért Orbán Viktor biztonsági őrök kíséretében távozott a helyszínről. A férfit a biztonságiak elfogták, majd pedig kisebb dulakodás után elvezették. Azt egyelőre nem tudni, mi lehetett a szándéka – írja az Infostart.

(Kiemelt képünkön Orbán Viktor, Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)