Videó: gyerekeket bántalmazott, hogy alkoholhoz és cigarettához jusson

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki kétszer is agresszív volt azokkal szemben, akik kérését nem teljesítették. Gyerekeket is bántalmazott, csakhogy alkoholhoz jusson. Az erőszakos férfi elfogását térfigyelő kamera rögzítette.

2022. szeptember 19., 10:29

Szerző:

A vádirat szerint az ittas férfi 2021. március 15-én Tatabányán egy férfitól pénzt kért, de nem kapott, ezért ököllel az arcán megütötte. Az ütéstől a sértettnek orrvérzése lett,  a cselekmény alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörés okozásáran – írja a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a sajtóközleményében. A férfi ezután gyerekeket bántalmazott, hogy alkoholhoz jusson.

Kiskorúakat is bántalmazott

Ezután a férfi a buszmegállóban egy kiskorútól és a baráti társaságától cigarettát kért, illetve arra kérte őket, hogy vegyenek neki alkoholt. A társaság tagjai a kérést megtagadták, a megszólított kisfiú megkérte az elkövetőt, hogy menjen onnan, vagy kihívja a rendőrséget. Ekkor az elkövető a kisfiú ruháját a felső testén megragadta és bal fülénél ököllel megütötte, majd belerúgott a bal lábába. Ezután a férfi jobb lábával is megpróbálta megrúgni a gyereket, azonban azt elvétve a szintén ott álló kislány bal lábát találta el. A két kiskorúnak sérülése nem keletkezett.

A garázda férfit a rendőrség a buszmegállóban fogta el, az elfogást térfigyelő kamera rögzítette.

(Kiemelt fotónk: a rendőrség letartóztatja a garázda férfit. Ügyészségi felvétel.)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.