Durva csalás terjed: már álláshirdetésekben vernek át másokat ismeretlenek

A csalás új formája terjed: ismeretlenek hamis álláshirdetések feladásával próbálnak pénzt kicsikarni áldozataiktól.

2024. október 23., 13:20

Szerző:

Itthon még nem túl gyakoriak az álláshirdetéses átverések, de már akadnak ilyen példák is – közölte Németh-Király Csilla, a Profession.hu ügyfélszolgálati és operációs igazgatója a Dívány cikkében. Elmondta, adataik alapján közel 20 ezer hirdetésükből negyedévente megközelítőleg egy-két eset fordul elő. Kiemelte, hogy az álláskeresőoldalak jelenthetnek egyfajta biztonságot az álláskeresőknek, náluk ugyanis több kitételnek meg kell felelnie egy hirdetőnek, mint például a közösségi oldalakon, bár ezekre gyakran gyorsabban lehet hirdetést feltenni, ezért sokan választják őket. 

„Egyrészt egy szigorú validációs folyamaton mennek át a hirdetni kívánó vállalatok, melynek során ellenőrizzük a hivatalos cégadatbázisban bejegyzett adatokat, összehasonlítva a regisztráció során megadott adatokkal. Árulkodó jel lehet ilyenkor például az e-mail-cím: a legtöbb cég saját domainnel rendelkezik, és nem ingyenesen elérhető e-mail-fiókot használ. Az ellenőrzésen dolgozó kollégáink a hivatalosan bejegyzett e-mail-címen és telefonszámon veszik fel a hirdetni kívánó munkáltatóval a kapcsolatot”

– magyarázza a szakember. 

Mindemellett a felhasználóknak is van lehetőségük a jogellenes vagy jogszabálysértésre utaló tartalmak bejelentésére (például csalás, adathalászat gyanúja, diszkriminatív hirdetési szöveg, szellemi alkotás jogát sértő kép vagy videó esetén). Ezeket a bejelentéseket minden esetben ellenőrzik. Németh-Király Csilla hozzáteszi, azért a felhasználóknak is résen kell lenniük, főleg, ha már más felületen zajlik az egyeztetés.

Ezek a csalás legfontosabb jelei

A cikkből kiderült az is, hogy melyek a leginkább árulkodó jelei a csalásnak. A szakember ennek kapcsán a kimagasló fizetést említi, amivel kapcsolatban azt is megjegyzi, hogy mindig érdemes alaposan átgondolni és mérlegelni, hogy az adott pozíció szintjének megfelelő bérezést adott-e meg a hirdető, vagy esetleg annál irreálisan magasabbat. A fizetés összegét mindig a ráfordított idő/energia mértékéhez kell viszonyítani: lehetséges, hogy önmagában nem tűnik gyanúsnak egy összeg, de ha egy teljes állás havi nettó bérét mindössze egy pár órás, otthonról bármikor elvégezhető munkáért cserébe kínálják, akkor érdemes átverésre gyanakodni. 

Emellett érdemes utánanézni a hirdető cégnek annak hivatalos honlapján, vagy egyéb forrásokból tájékozódni róla. A különböző fórumokon ugyanis más munkavállalók tapasztalatai is elérhetők lehetnek, emellett meg lehet nézni a céginformációkat, illetve a közösségi oldalakon elérhető fiókokat is.

Végül érdemes akkor is csalásra gyanakodni, ha – a hagyományos jelentkezési folyamattal ellentétben – a hirdető a felvételi eljárás során pénzt kér a jelentkezőtől. Ha ilyesmi történne, óvatosnak kell lenni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pixabay)