Erre nem számítottak: meglepődtek a régészek Egerben

Valószínűleg 10-11. századi leletekre bukkantak a Heves Megyei Múzeum Szervezet megbízásából dolgozó régészek az egri Érseki Palota részleges feltárása során.

2011. július 15., 07:30

A

Heol.hu beszámolója szerint a visegrádi Mátyás Király Múzeum szakemberei arra számítottak, hogy egy késő középkori utca részletét sikerül majd feltárniuk, ám végül két és fél méteres mélységben Árpád-kori cseréptöredékekre bukkantak. Viszonylag nagy tömegük arra utal, hogy nem szórványleletről van szó, hanem valószínűleg valamelyik, a várhegyen kiépült püspökség alá rendelt faluhoz tartozhattak. Az egri Érseki Palotában folyó munka uniós támogatással, mintegy 1,2 milliárd forintból valósul meg, s várhatóan 2013 májusában sok szempontból egyedülálló műemlék épület nyílik meg a nagyközönség előtt.

Arra ébredt reggel, hogy korlátozta a profilját a Facebook, törölték a bejegyzését vagy hozzászólását a közösségi médiában? Nem tudja, miben vétett, mert az illetékes szolgáltató nem indokolta a döntését? Augusztus óta ilyen esetben egy peren kívüli vitarendezésre létrehozott, szakmailag független testülethez, az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) lehet fordulni.