Hidegebbre fordul az idő, akár fagy is jöhet: ilyen lesz a keddi időjárás

Kedden szelesebbre fordul az időjárás, és az sincs kizárva, hogy néhol fagyni fog.

2024. október 15., 10:51

Szerző:

Ősziesre fordult az időjárás, csökkennek a napi maximumok, egyre gyakoribbak az esős napok, miközben kevesebb a napos órák száma. A következő napok időjárása is hasonlóan alakult majd, a frontra érzékenyek pedig szintén érezhetik a változásokat.

Szelessé válik az időjárás a következő napokban

Az Időkép előrejelzése szerint kedden szinte az ország egész területen számíthatunk napos időre. Délutánra az északkeleti tájakon eláll az eső, így még az ország ezen részen is lehetnek napos órák. Emellett többhelyen felélénkülhet az északi, északnyugati szél, és akár erős széllökések is megjelenhetnek. A maximum hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, északkeleten hűvösebb lehet az idő.

A Hungaromet adatai szerint, szerdára a magasabban fekvő területeken akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet. Az előrejelzés szerint -1 és 11 fok között fognak alakulni a minimumok, a hajnali órákban kifejezetten hideg lehet. Északkeleten akár fagyhat is. Az ország keleti, északkeleti felén napos lesz az idő, azonban nyugaton több helyen felhők jelenhetnek meg. A Dunántúlon többfelé feltámadhat a keleti-délkeleti szél, napközben 13-18 fokot mutathatnak a hőmérők. 

Csütörtökön kettős lesz az időjárás, keleten, északkeleten napos időre számíthatunk, míg nyugaton változóan, erősen felhős időre van kilátás. A nyugati, délnyugati határszélen előfordulhat eső. Északnyugaton megerősödhet a keleti-délkeleti szél, a hőmérséklet 13-20 fok között mozoghat.

Kellemetlen napokra számíthatnak a frontérzékenyek

Kedden az arra érzékenyek enyhe hidegfront hatást tapasztalhatnak. A hűvös hajnali órákban felerősödhetnek az ízületi panaszok, emellett ilyenkor nagy a megfázásveszély, ezért javasolt a réteges öltözet. Jelentkezhet fejfájás, esetleg migrén, amit a szél fokozhat, illetve a szeles idő, ingerlékenységet válthat ki.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock) 

Az Európai Bizottság vámot vetett ki a Kínában gyártott elektromos autókra.Az EB döntésére válaszul október 11-től az importőröknek a Kínai Kereskedelmi Minisztérium által meghatározott vállalatokra vonatkozó jótállási díjakat kell megfizetniük a vámhatóság számára, amelyek 30,6%-tól 39%-ig terjedhetnek. A kereskedelmi háború büntetővámjai nem vonatkoznak a gépjármű alkatrészekre, így Kínának még inkább megéri majd Európában gondolkodni az akkumulátorgyárak telepítésekor.