A köztársaság és a politika megszűnt Magyarországon

2011. július 15., 12:52

Főszerkesztő Úr jóindulatából idestova 2 éve rendszeresen jelentek meg olvasói leveleim a lapban, az internetes kiadásban. Ezek jelentős része politikáról szólt.

Mindig érdekelt a politika. A helyi és az országos.

Úgy látszik, olyan időket élünk, mikor a politika – a közügyekkel való foglalkozás, annak hagyományos értelmében – megszűnt Magyarországon. Én a Magyar Köztársaság ügyeivel foglalkoztam eddig. Nem tudom, létezik-e még ez a Köztársaság. Januártól már talán nevében sem.

Mára a politika szó értelme is megváltozott. Nem a közügyekkel való foglalkozást jelenti, hanem egy felső akarat közvetítését az alattvalók felé. Ehhez már nincs sok közöm.

Ajtómat bezárom. Amíg nem dörömbölnek rajta, semmi sem érdekel. Lehet, hogy fél szemmel azért oda fogok figyelni, de ez már nem az én világom.

Vén Dániel
Budapest

Arra ébredt reggel, hogy korlátozta a profilját a Facebook, törölték a bejegyzését vagy hozzászólását a közösségi médiában? Nem tudja, miben vétett, mert az illetékes szolgáltató nem indokolta a döntését? Augusztus óta ilyen esetben egy peren kívüli vitarendezésre létrehozott, szakmailag független testülethez, az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) lehet fordulni.