Három évet kapott egy rendőr lábon harapásáért egy férfi

A férfi azt mondta, az alkohol elvette az eszét, és sajnálja, hogy harapott, de a bíróság nem enyhít az ítéleten, mert úgy gondolja, példát statuálhat vele.

2022. december 13., 21:50

Szerző:

Az RTL Híradójának beszámolója szerint a férfi azt mondta, annyira részeg volt, hogy alig emlékszik valamire a történtekből vagy a harapásból, ám fellebbezése és bocsánatkérése nem hatotta meg a bíróságot.

Szeptemberben egy debreceni kocsma előtt igazoltatni próbálták a vádlottat, azonban ő nem volt hajlandó ezt megtenni, sőt, ordítva és káromkodva nekirontott a járőröknek. Háromszor is lefújták gázsprével, de ez nem használt: dulakodás alakult ki. A rendőröknek végül sikerült leteperniük a férfit. Egy rendőrnő a vállára térdelt, hogy meg tudja bilincselni, erre az megharapta a lábát, de olyan erősen, hogy a fognyomai még a nadrágon is látszódtak. A rendőrnő könnyebb sérülést szenvedett.

A bíróság azért sem határoz másképpen a férfi büntetésének kérdésében, mert úgy gondolja, hogy az ítéletnek visszatartó ereje is lehet. Debrecenben ugyanis nem ez volt az első rendőrharapásos támadás: egy püspökladányi férfi egy rendőr ujjára csapott le nemrégen.

(Kiemelt képünk illusztráció: Közúti ellenőrzés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében tartott Mikulás-napi akcióban Egerben 2022. december 6-án. Fotó: MTI/Komka Péter)