Kitört a járvány, komoly a veszély

Veszélyben vannak a struccok Dél-Afrikában. Cape tartományban kitört a madárinfluenza, ami komolyan veszélyezteti a struccállományt. A (H5N2) vírus felbukkanása miatt a dél-afrikai hatóságok leállították a strucchús exportot Európába.

2011. május 25., 16:19

A dél-afrikai hatóságok nem dughatják a homokba a fejüket. Április 9-én észlelték először a vírust Klein Karoo Valleyben. Az ország strucc állományának 70% található itt. A mezőgazdasági minisztérium szerint komoly a veszély. Tízezer struccot válogattak ki és különítettek el, hogy megfékezzék a vírus továbbterjedését. A vírussal fertőzött madarakat pedig levágták. A Dél-Afrikai Strucctenyésztők Üzleti Kamarája igyekszik megnyugtatni a lakosságot. Képviselői elmondták, hogy a vírus nem veszélyes az emberekre – írja az

Afriport.

A dél-afrikai hatóságok április 14-én leállították a strucchús exportját. Az Európai Bizottság pedig egy állatorvosi csapatot küldött Dél-Afrikába, hogy tagjai segítsenek a vírus megfékezésében. Dél-Afrika a világ legnagyobb strucchús-exportőre.

Még több hír Afrikáról az Afriporton.

Arra ébredt reggel, hogy korlátozta a profilját a Facebook, törölték a bejegyzését vagy hozzászólását a közösségi médiában? Nem tudja, miben vétett, mert az illetékes szolgáltató nem indokolta a döntését? Augusztus óta ilyen esetben egy peren kívüli vitarendezésre létrehozott, szakmailag független testülethez, az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) lehet fordulni.