eTanácsadók az eMagyarország pontokon

A hét végétől az eMagyarország Centrum országszerte szakmai továbbképzéssel egybekötött Nyílt Napokat szervez. A találkozókon hétszáz személynek, úgynevezett eTanácsadónak tartanak továbbképzéseket. A program célja, hogy a résztvevők megismerjék, hogyan segíthetik az érdeklődőket az internet és az elektronikus ügyintézés világában .

2009. szeptember 23., 19:09

Az eMagyarország Program a magyar információs társadalom fejlesztésének céljából indult hat évvel ezelőtt. A program célja az Internet-elérés kiterjesztése volt az ország teljes területén, főként a kevésbé, vagy egyáltalán nem ellátott területeken.

A 2007-ben megújult és eMagyarország 2.0. néven folytatódó programban jelenleg 2150 eMagyarország pont működik. Az új koncepció már nem a technikai eszközök kihelyezését tekinti a legfontosabb támogatási területnek, hanem a szolgáltatások feltétel rendszerének kialakítását.

A megújított program legfontosabb eleme az internet használatot segítő eTanácsadói rendszer kialakítása. A képzett szakemberek feladata, hogy az eMagyarország pontokon az érdeklődőknek segítsenek eligazodni az internet és az elektronikus ügyintézés világában.

A hét végén kezdődő Nyílt Napok rendezvényein a résztvevők előadásokon ismerhetik meg a leglátogatottabb eMagyarország Pontokat bemutató esettanulmányokat, majd egy tréninget tartanak számukra. A továbbképzés zárásaként az eTanácsadók a gyakorlatban is számot adhatnak frissen megszerzett ismereteikről.

A rendezvényeken felállított eMagyarország Pontokon az érdeklődők számára bemutatják az internet használatát, és segítséget nyújtanak az elektronikus ügyintézéshez. Az érdeklődőket minden helyszínen más és más, színes kísérő program is várja.

Szeptember 26-án Kókán Kistérségi Egészségfesztivált tartanak. Másnap Demecseren Káposztás napok lesznek. 30-án Szeghalomban a nyugdíjasok rendezvényét tartják meg. A következő állomáson október 9-én Tatabányán a Netnagyi klub jubileumát is megtartják. Hercegszántón október 10-én a szüreti felvonulással egy időben adják át az informatikai ismereteket.

Pécsváradon egy héttel később a Gesztenyeszüret kísérő rendezvényeként találkozhatnak az eTanácsadókkal a helyi érdeklődők. A rendezvénysorozatot Sopronban zárják az egyetemi napokon október 21-én.