Még ebben a hónapban megszünteti a Revolut az ingyenességet a cégek esetében

Október 31-től a Revolut már díjat számít fel a céges ügyfeleinek ezért a szolgáltatásért.

2024. október 28., 15:07

Szerző:

Felszámolja a díjmentességet a Revolut egy népszerű céges díjcsomag, a Revolut Business Basic esetében, amely sokakat érinthet hazánkban is – hívta fel a figyelmet korábban az Index. A határidő közeledtével mindez ismét nagyobb figyelmet érdemel.

Fontos kiemelni, hogy mindez nem érinti a magánszemélyeket, így a standard számlatípus továbbra is elérhető lesz a lakossági ügyfelek számára. A vállalati ügyfelek szempontjából azonban lényeges változás lesz, hogy a jövőben fizetniük kell az alapcsomagért.

A cégek elsősorban a kedvező devizaváltás miatt használják a Revolut szolgáltatását, de azok a vállalatok is gyakran ezt a szolgáltatót választják, amelyeknél gyakoriak a nemzetközi átutalások. Az ő esetükben ez mindenképpen egy fontos újítás, de céges szempontból nem kell drasztikus költségnövekedésre számítaniuk.

A Revolut csak a vállalkozások esetében szünteti meg a díjmentességet

Mint arra többször is felhívták a figyelmet, a Revolut Business Basic csomag már csak október 31-ig lesz díjmentes, ezt követően 3800 forintos havidíjat számítanak fel a használatáért. Ez sokak számára még így is kedvező lesz, ugyanis a belföldi utalások díja csak 70 forint, míg a bankközi árfolyamon történő, előnyösnek számító devizaváltás 350 ezer forintig biztosított.

Sokan azért is szeretik használni a szolgáltatást, mert egyetlen bankkártya is elegendő a devizaszámlákhoz. Ugyanakkor belföldi bankszámla-számmal így nem rendelkezik az adott cég, ami bizonyos esetekben hátrányt jelenthet. A Business csomagok egyébként csak üzleti ügyfelek számára elérhetőek, az egyéni vállalkozóknak a személyes Revolut-fiókban van lehetőségük a Revolut Pro vállalkozói számla megnyitására.

A számítások szerint körülbelül 7 ezer magyar céges ügyfelet érinthetnek a változások, ám a másfél millió lakossági ügyfél továbbra is ingyenes elérheti a szolgáltatások nagy részét. Az üzleti csomagok közül az alap szolgáltatáson kívül minden egyéb díjcsomag eddig is fizetős volt, és azt is érdemes tudni, hogy a Business Basic csomag sem volt díjmentes más országokban, így nem meglepő, hogy a Revolut Magyarországon is megszünteti az ingyenes hozzáférést.

A számlacsomag díjazása még így is kedvezőnek tekinthető a szakértők szerint, ám aki mégsem élne tovább a banki szolgáltató nyújtotta előnyökkel, megszüntetheti az üzleti számláját, így elkerülheti, hogy a jövőben havidíjat kelljen fizetnie.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)