Az MNB becsatornázná a Revolutot

A felügyelet szóvivője szerint a Revolutnak az MNB felügyelete mellett kellene folytatnia tevékenységét.

2023. november 20., 12:43

Szerző:

A Revolut Bank növekvő hazai ügyfélköre miatt lenne különösen fontos, hogy a hitelintézet a továbbiakban az MNB felügyelete mellett folytassa tevékenységét 

– mondta Binder István, felügyeleti szóvivő a Jazzy Rádió Business Class című reggeli műsorában hétfőn.

A Revolut itthon úgynevezett határon átnyúló intézményként nyújtja az elektronikus pénzügyi szolgáltatásokat.

„Litvániában van a bank felügyelete. Az Európai Unión belül egy másik országban is lehet ilyen, viszont a magyar ügyfeleket ebben a pillanatban nem tudja megvédeni a Magyar Nemzeti Bank, mivel nem mi vagyunk a felügyelet, nem itt van a székhelye a Revolutnak. Ezért szeretnénk azt elérni, hogy már csak ennek a méretnek, illetve egyes negatív híreknek köszönhetően, amelyek a Revolut anyacégéről szólnak, a Revolut Magyarországon itteni tőkeerővel, itteni ügyfélszolgálattal, itteni betétvédelem alá tartozóan szolgálja ki a magyar ügyfeleket.”

Azzal kapcsolatban, hogy van-e bármilyen tárgyalás a céggel annak kapcsán, hogy idejöjjenek, a szóvivő a következőket mondta:

„Természetesen, mint minden pénzügyi intézmény, legyen szó határon átnyúló vagy egyéb intézményről, a Magyar Nemzeti Bank folyamatosan egyeztet, kapcsolatban van a Revoluttal, de ezeket az üzleti döntéseket a cégnek, a részvényeseknek nekik kell meghozniuk. Én azt gondolom, hogy azért egymillió magyarországi ügyfél érdemel annyit, hogy magyar nyelven szolgálják ki, magyar nyelven vegyék fel a telefont, illetve személyes ügyfélszolgálattal tudják az ügyeiket intézni.”

A teljes beszélgetés meghallgatható a Jazzy rádió honlapján:

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock)

Orbán Gábor idén tavasszal, egy kifejezetten turbulens energiapiaci helyzetben fogadta el a felkérést az MVM Partner vezetésére. Elsődleges célja az, hogy a társaság eredménytermelő képessége tovább erősödjön. Ehhez pedig az üzleti spektrum szélesítésére van szükség mind a regionális jelenlét, mind a működési területek tekintetében.

2023. december 4., 09:00

A kormány döntése értelmében 2024-ben is rendkívül kedvező feltételek és kamatozás mellett lesz elérhető a diákhitel a hallgatók számára annak érdekében, hogy aki akar és képes rá, az anyagi lehetőségétől függetlenül tanulhasson, végzettséget, illetve diplomát szerezhessen – jelentette be hétfői közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).