A jegybank szerint baj van a Revoluttal

Ismét figyelmeztetést adott ki az MNB. 

2023. november 13., 16:43

Szerző:

A litván Revolut Bank korlátozott jogkörrel tudja csak védeni a bank magyar ügyfeleit, amíg nem alapít leánybankot a társaság Magyarországon – adott ki újabb figyelmeztetést a Magyar Nemzeti Bank

A jegybank többek között arra hivatkozik,hogy a londoni székhelyű Revolut Ltd. nem rendelkezik a 2022. évre vonatkozó auditált éves beszámolóval. Bár idén márciusban közzétették a 2021-es beszámolót, a könyvvszigáló szerint a bevételi oldalon tárgyi tévedések szerepelnek – számol be az Index.

A Revolut Bank Magyarországon jelenleg a litván jegybank felügyelete és az ottani betétbiztosító garanciája mellett működik, nem fióktelepként vagy az MNB felügyelete alatt álló önálló itthoni leánybankként. Emiatt jogvita esetén a Revolut ügyfelei a litván intézményhez fordulhatnak csak. 

Az MNB szerint a Revolut Bank a hazai ügyfelek iránti elköteleződését – az 1 milliós magyarországi ügyfélkör a hitelintézet második legnagyobb régiós piacát jelenti – azzal erősíthetné, ha magyar felügyelet alá tartozó önálló leánybankként működne, itthoni székhellyel és tőkeerővel, csatlakozva a magyar betétvédelmi rendszerhez.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock.)