Meghekkelték a Revolutot, kiszivárogtak a felhasználók adatai

Hekkertámadás érte a Revolut nevű, pénzváltással és pénzügyi tranzakciókkal foglalkozó alkalmazást.

2022. szeptember 20., 19:15

Szerző:

Hekkertámadás érte a Revolut nevű, pénzváltással és pénzügyi tranzakciókkal foglalkozó alkalmazást, írja az Index. A támadás következtében ötvenezer felhasználó adatai szivároghattak ki, magyar felhasználók is érintettek lehetnek. A vállalat elnézést kért a történtek miatt, és e-mailben értesítette azokat a felhasználókat, akik érintettek lehetnek az adatszivárgásban.

A Revolut elismerte a támadást. Közölték, hogy több mint ötvenezer felhasználójukat érintheti az adatszivárgás, és hogy az érintetteket  levélben értesítették arról, hogy egy rövid időre bizonyos adataikhoz hozzáférhettek a cekkerek. Ezt a levelet a Redditen is közzétette az egyik érintett felhasználó, aki azt is leírta: megkérdezte a céget arról, mikor történt a támadás, és milyen információkhoz férhettek hozzá a hekkerek, de nem kapott érdemi választ. 

(Fotó: Shutterstock)

12:44

Orbán Viktor nemrég jelentette be az egymillió forintos minimálbért. A realitás viszont erősen kétséges, különösen annak fényében, hogy ehhez el kéne engedni a forint euró árfolyamot is.