Komoly változtatásra készül a Revolut, ez rengeteg magyart fog érinteni

Október végétől fizetni kell majd a Revolut Business Basic csomagjáért.

2024. augusztus 30., 12:51

Szerző:

Óriási változást jelentett be a Revolut: október végétől a bank Business Basic csomagjáért fizetni kell majd. A Revinfo információi szerint az eddig ingyenesen elérhető konstrukció havonta 3800 forintba fog kerülni. A Revolut Business csomagok kizárólag cégeknek és vállalatoknak elérhetőek, egyéni vállalkozóknak a személyes Revolut fiókban van lehetőségük a Revolut Pro vállalkozói számla nyitására.

A Revolut ősszel díjkötelessé váló díjcsomagjának előnye többek között az, hogy a belföldi utalások díja 70 forint, míg havonta 350 ezer forintnak megfelelő összegig bankközi árfolyamon lehet devizát váltani hétköznapokon, valamint hogy elég egy bankkártyát használni mindegyik devizaszámlához. A hátránya ugyanakkor az, hogy a magyarországi piacon nem kínál belföldi forint alapú számlaszámot. 

Jelenleg egyébként összesen négy Revolut Business csomag érhető el hazánkban: a Basic, a Grow, a Scale és az Enterprise. A Grow csomag ára 7500 forintba kerül havonta, a Scale 30 000 forintba, az Enterprise díja pedig egyéni, ugyanis ez nagyobb vállalatokra van tervezve.

Fióktelepet nyithat a Revolut

A Revolut fintech, vagy, ahogy ők nevezik magukat, technológiai vállalat nagyon belehúzott Magyarországon – írta korábbi cikkében a Telex. A mobiltelefonnal és/vagy kártyával végezhető egyszerű pénzügyi műveleteket (fizetés, utalás, devizaváltás) kínáló cég a Sziget Fesztivál partnere volt, és ennek apropóján jó nagy számokat jelentett be. Léder Tamás, a Revolut hazai vezetője közölte, hogy elérték a 1,5 millió magyar ügyfelet, mégpedig úgy, hogy egy év alatt 53 százalékkal nőtt a számuk, hetente pedig átlagosan 18 ezer új magyarországi ügyfél tölti le az applikációt. A tranzakciók száma megközelíti a havi 25 milliót.

Éppen ezért a Revolut úgy döntött, hogy fióktelepet nyitnak Magyarországon, jelenleg ezen keményen dolgoznak. S hogy miért fontos ez? Mert így a Revolutnak lesz magyar ügyfélszolgálata és panaszkezelése, az ügyfeleknek pedig lesz magyar bankszámlaszáma. Ha pedig már nagyobb arányban érkeznek a Revolut számlákra a fizetések, akkor a szolgáltató látni fogja az ügyfelek jövedelmét, könnyebben indíthat hitelezési szolgáltatást. Végül a fióktelep indításával képessé válik a bank a magyar sajátosságokra figyelni, úgy mint az azonnali fizetésre, vagy a magyar szabványoknak megfelelő fizetési kérelemre, QR-kódos fizetésre.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP)