Kedvezményes deviza: versenyben a bankok

A valutaváltók mellett ma már a bankokban is kedvezményes a deviza váltása, de vannak, akik inkább a Revolutra szavaznak.

2024. június 4., 15:14

Szerző:

Sokan ragaszkodnak még mindig a hagyományos utcai váltókhoz, akik a kezelési költség ellenére is gyakran a bankok deviza árfolyamánál is kedvezményesebben dolgoznak. Kisebb településeken viszont már nem biztos, hogy megéri hozzájuk fordulni, mivel néhány váltó sokkal rosszabb árfolyamon dolgozik a bankoknál. Az utcai váltók és a bankok mellett jelent meg harmadik megoldásként 2015-ben a Revolut, ami remek devizaváltást kínált. 2018-ban pedig megjelent a forintszámla, innentől kezdve pedig a legelőnyösebb megoldást kínálta a fintech cég - olvasható a Telex oldalán. 

A magyar bankok ráeszméltek, hogy muszáj felvenniük a versenyt a brit-litván tulajdonú Revoluttal, ezért hamarosan ők is elkezdtek kedvező devizaváltási árfolyamokat kínálni. Elsőként az OTP Bank lépett, ami létrehozta a lakossági számlákhoz kapcsolható Árfolyam + nevű számlacsomag-elemet. Az új szolgáltatás révén az OTP Bank középárfolyamán lehet elektronikus devizaátutalást küldeni a forint számláról összesen havi 600 000 forintos limit erejéig valamennyi, a bank által jegyzett devizanemben. Emellett havi 600 ezer forintos keretben minden külföldi bolti forintkártyás vásárlást is OTP-középárfolyamon lehet átváltani, minden bank által jegyzett devizanembem. 

Deviza váltása más magyar bankoknál 

Az Erste Banknál valós idejű árfolyamon, online lehet devizát váltani, hétköznapokon 8 és 17 óra között a havi keretösszegig, a George Appon vagy weben keresztül havi 500 000 Ft-ig. Még kiemelt ügyfeleknek havi 1 000 000 Ft-ig érvényes az ajánlat. A kedvezményes devizaváltás viszont csak néhány devizanemre, egészen pontosan a forint és az euró, amerikai dollár, svájci frank, angol font és kanadai dollár közötti átváltásra érvényes. Külön szerződés és havidíj nélkül nyitható devizaszámla is a banknál, amihez hozzárendelhető a forintszámlához kapott kártya. 

Tavaly november óta érhető el a Gránit Bank applikációjában a középárfolyamos devizaváltás havi 550 000 forintos limitig külön szerződés és havidíj nélkül. Ezen felül a bank azonnal használható digitális devizakártyát is kibocsát. A kedvezményes devizaváltás euró, amerikai dollár, svájci frank és angol font devizanemben érhető el, banki munkanapokon 9 és 17 óra között. 

(Kép forrása: Pixabay)

2024. június 21., 13:39

Az európai e-kereskedők érdekvédelmi szervezete és tágországi társult szervezetei nyílt levélben fordultak az EU és a tagországok törvényhozásához, hogy lépjenek fel a Temu szerintük piactorzító működésével szemben.