Heresérve volt, és nem félt használni

Kisebb botrány keveredett abból a győri esetből, amikor egy férfi a bíróság előtt a gatyáját letolva kezdte bizonygatni, a testület miatt kapott heresérvet, majd azt mutogatta is. Az ügyészség most vádat emelt ellene.

2022. október 24., 09:51

Szerző:

Vádat emelt az ügyészség az ellen a győri férfi ellen, aki a bíróság ajtaját ütve követelte, hogy engedjék be oda, majd alsóneműjét letolva heresérvét mutogatta az arra járóknak, mondván, azt a bíróság okozta neki. A férfi a Győri Járási Ügyészség vádirata szerint kerékpárral érkezett a bíróság épülete elé, majd, miután az ott szolgálatot teljesítő rendőrőrnagy jelezte számára, a kerékpárt nem láncolhatja le a rendőrségnek fenntartott parkolóban, ámokfutásba kezdett.

Először a bíróság ajtaját ütlegelve szidalmazta a testületet, majd az épülettől eltávolodva, a közeli gyalogátkelőhelynél járókelőknek mutogatta heresérvét, miután nadrágját és alsóneműjét letolta.

A cselekménynek rendőri intézkedés vetett véget. A vádirat szerint a garázdaság vétsége két évi szabadságvesztéssel is sújtható. Érdemi döntést az ügyben a Győri Járásbíróság fog majd hozni.

(Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: Police.hu)