Mostanában így költik a pénzt a kőgazdagok

A leggazdagabb amerikaiak kevesebb készpénzt költenek, megválogatják, mit vesznek meg – derül ki egy frissen publikált felmérésből, amelyet az Egyesült Államok legvagyonosabb tíz százalékának körében végeztek.

2010. július 24., 12:59

A gazdagok kevesebbet költenek és okosabban vásárolnak: a jómódúak legtöbbje továbbra is csak élvonalbéli termékeket keres, de összevetik az árakat a minőséggel – olvasható a kimutatásban.

A felmérés egyik meglepő eleme szerint a felső tízezer tagjainak 83 százaléka azt mondta, legalább négyszer egy héten a családjával ebédel.

A gazdagok egyre többet járnak a "tömegek" hipermarketjeibe. A megkérdezettek 77 százaléka leleményesnek és magabiztosnak definiálta magát. Az online vásárláskor hasznosítható engedmények és kuponok révén bizony használható megtakarítást lehet eszközölni: a jómódúak pedig megtehetik, hogy megvárnak egy-egy leértékelést. Többen jelezték, hogy hajlandóak kommersz márkákat vásárolni, illetve nagy tételben vételezni az áruházból.

És végül egy jó hír az online kereskedelmi szereplőknek: a felső tízezer tagjai egyre gyakrabban veszik igénybe az internetes vásárlási lehetőségeket.