Időjárás: őrült izgalmak várnak ránk?

Egyelőre nem, az időjárás ugyanis nem hoz változást. Azaz továbbra is marad az indiánnyár.

2024. október 26., 15:55

Szerző:

Továbbra is marad az ilyenkor szokásosnál enyhébb időjárás, bizonyos területeken akár 20 foknál is melegebb lehet – írja előrejelzésében a HungaroMet. De lássuk, mire számíthatunk pontosan! 

Vasárnap is kitart az enyhe időjárás

Vasárnap tovább folytatódik a felhőzet csökkenése, felhős területek főleg északon, északkeleten, illetve a Rábától nyugatra maradnak. A szélvédett, derült tájakon (főként az Alpokalja, Dráva vidéke) pára, köd, helyenként sűrű köd képződhet. A délkeleti, déli szelet főként az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, ennél enyhébb idő az Észak-Dunántúlon, hidegebb a keleti tájakon lehet. 

A pára, köd feloszlik, az ország döntő részén napos idő várható fátyolfelhőkkel, északnyugaton, az Északi-középhegységben és az északkeleti csücsökben maradhatnak továbbra is felhős részek. Számottevő csapadék nem lesz. A délies szelet főként a Dunántúlon kísérik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között alakul, ennél hűvösebb a tartósan felhős tájakon lesz. 

Ilyen időre számíthatunk a folytatásban

Hétfő éjjel, reggel többfelé várható rétegfelhőzet, illetve köd, amely helyenként tartósan megmaradhat. Emellett délután fátyolfelhők sodródnak fölénk. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Kora reggelre általában 6, 13, a hidegre hajlamos keleti részeken 3, 5 fokig süllyed a hőmérséklet. Délután többnyire 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az egész nap derült tájakon 22, 23 fok is lehet. 

Kedden éjjel aztán sokfelé képződik rétegfelhőzet, valamint köd, amely napközben akár nagyobb körzetekben is megmaradhat. A ködös tájakon szitálás, gyenge szemerkélő eső előfordulhat. Az északias szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul. 

Szerda éjszaka kiterjedt rétegfelhőzet, illetve köd képződik, amely napközben akár nagyobb területen is megmaradhat. A ködös területeken szitálás, szemerkélő gyenge eső előfordulhat. Mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 2 és 11, a maximum 13 és 20 fok között alakul. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Valiphotos / Pixabay)

10:33

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.