Elhidegültek egymástól a meleg pingvinek

Nőstény férkőzött Kanada híressé vált homoszexuális pingvinjei közé, Buddyt és Pedrót már szét is költöztették a torontói állatkert gondozói. Az azonos nemű pár múlt hónapban került az újságok címlapjára, akkor a lapok a Brokeback Mountain – Túl a barátságon című film nyomán Brokeback Iceberg címmel közöltek tudósításokat az egymáshoz vonzódó hím pingvinekről.

2011. december 18., 16:59

Buddy és Pedro útjai viszont most különváltak, Buddy már egy nőstény oldalán élvezi az életet, Pedro azonban még nem járt szerencsével, de próbálkozik – közölte az állatkert. Az intézmény szerint a hímek különválasztására azért volt szükség, mert a pingvin veszélyeztetett faj, így fennmaradásukhoz a hímeknek muszáj nőstényekkel párosodniuk. Buddy és Pedro egy éve érkezett Torontóba, azóta osztoztak közös fészken.


Az állatkert egyik vezetője szerint a két hím között társadalmi és nem szexuális kötődés volt, és azután, hogy átkerültek a nagyobb populációba, valószínűleg kitartanak majd nőstény partnerük mellett. A 21 éves Buddynak már volt nőstény partnere tíz éven át, és utódokat is nemzett. A 10 éves Pedrónak ez még nem sikerült.