Újabb, ezúttal elemi csapást mér a potyázó felhasználókra a Netflix

A Netflix drasztikusan rontaná a felhasználói élményt azok számára, akik nem fizetnek az igénybevett szolgáltatásért.

2024. szeptember 26., 14:16

Szerző:

Mostanra világszerte lecsapott a jelszavukat másokkal megosztókra a Netflix. Akit ugyanis a szolgáltató azon kap, hogy illetéktelen személyeknek biztosít hozzáférést a szolgáltatáshoz, annak vagy ki kell tennie a potyázókat a fiókjából, vagy pótdíjat kell fizetnie utánuk – írja cikkében az Origo, hozzátéve: az utóbbi lehetőség itthon vendéghelyenként 1190 forintba kerül a havidíjon felül. 

A vállalat ugyanakkor most pár országban új kísérletbe kezdett: bevezetett egy reklámokkal megtűzdelt, ám a jelenleginél olcsóbb pótdíj opciót. A szolgáltatás itthon sajnos nem érhető el – írja a lap – de mondjuk Németországban igen, és itt vendéghelyenként 4,99 euró a pótdíj, míg a reklámokat mutogató új lehetőség 3,99 euróba kerül. 

Azaz a házigazda az olcsóbb lehetőségért cserébe vendéghelyenként mindössze havi 1 eurót spórol majd, ami nem egy nagy összeg, de a vendégek kénytelenek lesznek reklámokat tolerálni a Netflix használata közben, ami drámaian rosszabb felhasználói élményt fog nyújtani számukra. Ezáltal minden bizonnyal csökkenni is fog a potyázók száma. 

Egyszer már variálta az árait a Netflix

Ahogyan azt korábban megírtuk, idén egyszer már variált az árain a magyarok körében roppant népszerű streaming szolgáltató. A Netflix előfizetői korábban egy levelet kaptak, amelyben drágulást jelentettek be. Korábban a Standard Netflix előfizetés 3490 forint volt, ez 2024. szeptember 19. dátummal 3990 forintra nő az ára. A standard előfizetés egyszerre két eszközön használható streamelésre és letöltésre (a regisztrációhoz 2 profil tartozik), a korlátlan filmnézés és letöltés a HD minőségre is vonatkozik.

A Netflix az újonnan regisztrált ügyfelek részére ugyanakkor változatlanul biztosított az egy hónapos ingyenes próbaidőszak: ha nem vagyunk elégedettek a szolgáltatással, a próbaidő végén ingyenesen visszamondható a Netflix előfizetés – ellenben, ha úgy döntünk, hogy megtartjuk a szolgáltatást, a Netflix automatikusan, a hónap első napjaiban automatikusan levonja a bankszámlánkról a választott Netflix előfizetés csomaghoz tartozó havidíjat. 

 (Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pixabay)

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.