Váratlan lépést tett a Netflix

A kedvezmények változatlanok a Netflixnél.

2024. augusztus 20., 11:06

Szerző:

Levelet kaptak a Netflix előfizetői, amelyben drágulást jelentettet be – írja a Pénzcentrum. Eddig a Standard Netflix előfizetés 3490 forint volt, ez 2024. szeptember 19. dátummal 3990 forintra nő. A standard előfizetés egyszerre két eszközön használható streamelésre és letöltésre (a regisztrációhoz 2 profil tartozik), a korlátlan filmnézés és letöltés a HD minőségre is vonatkozik.

Ezen felül további előfizetések:

Basic Netflix előfizetés 2024 (Alap Netflix előfizetés 2024): a Netflix előfizetés egyszerre 1 db eszközön használható streamelésre és letöltésre (a Netflix előfizetés regisztrációhoz 1 profil tartozik), ám korlátlanul nézhető vele minden film és sorozat, de nem HD/ultra HD minőségben. Az alap Netflix előfizetés ára idén 2 490 Ft/hó.

Premium Netflix előfizetés: a Netflix prémium előfizetés 2024 során egyszerre 4 db eszközön használható streamelésre és letöltésre (a regisztrációhoz 4 profil tartozik), ugyanúgy használható, mint a többi Netflix előfizetés, ám ennél a csomagnál már az ultra HD minőség is jár a szolgáltatáshoz. A prémium Netflix előfizetés idén 4 490 Ft/hó. Utóbbi előfizetésnek a növekedéséről egyelőre nincsenek információk.

Maradnak a kedvező feltételek

A Netflix az újonnan regisztrált ügyfelek részére változatlanul biztosítja az egy hónapos ingyenes próbaidőszakot: ha nem vagyunk elégedettek a szolgáltatással, a próbaidő végén ingyenesen visszamondható a Netflix előfizetés – ellenben, ha úgy döntünk, hogy megtartjuk a szolgáltatást, a Netflix automatikusan, a hónap első napjaiban automatikusan levonja a bankszámlánkról a választott Netflix előfizetés csomaghoz tartozó havidíjat. 

A netflix januárban törölte el a legolcsóbb reklámmentes csomagját.  A Netflix már korábban is tervezte, hogy a reklámokkal támogatott szint javára kivezethetik a jelenleg legolcsóbb Basic csomagot. 

Rengeteg Netflix-felhasználót érintett a döntés

A befektetőknek adott videóinterjúban Greg Peters társ-vezérigazgató elmondta, hogy a hirdetéssel támogatott csomag jelenleg 23 millió havi aktív felhasználónál tart. Kiemelte azt is, hogy szeretnék a szolgáltatást vonzóbbá tenni a tavalyihoz hasonló fejlesztésekkel. Az előfizetők száma földrajzi bontásban elérte az Egyesült Államokban és Kanadában a 80,13 milliót, az EMEA-régióban (Európa, Földközi-tenger, Közel-Kelet) a 88,1 milliót, Latin-Amerikában a 46 milliót, Ázsia és a csendes-óceáni térségben pedig 45,34 millióig jutott.

A Netflix szolgáltatása rengeteg új funkcióval is bővült az évek alatt, a 4K streamekkel és a játékpiacra való betöréssel, ugyanakkor megjegyezték, hogy ez nem lesz mindig ingyenes.

„Ahogy beruházunk a Netflixbe és fejlesztjük azt, időnként megkérjük tagjainkat, hogy fizessenek egy kis pluszt”

– közölték.

A vállalat azt is bejelentette, hogy megszerezte a Monday Night Raw és más WWE-műsorok jogait, ami mérföldkövet jelent a sportágak (vagy legalábbis a sportokhoz kapcsolódó viteldíjak) lineáris tévézésről a streamingre való átállásában. 18 Oscar-jelölésével a Netflix minden stúdiót megelőzött, még a Megfojtott virágokat felvonultató, 13 jelölést begyűjtő Apple-t is.

A Disney is emelte az árait augusztusban, de mivel hazánkban a Disney más árazással operál, egyelőre még nem világos, hogy a magyar előfizetési csomagok díjait hogyan fogja érinteni az áremelés.

(Photo by Olivier DOULIERY / AFP)