Egyszerre két villám csapott le

Két villám csapott le egy időben két egymás mellett álló házra az Egyesült Államokban. Hatalmas vihar pusztított Chicago felett, a lenyűgöző felvételt egy amatőr fotós készítette.

2010. június 30., 13:28

A Trump Tower és a Willis Building épületének tetején elhelyezett villámhárítók messziről látszanak szabad szemmel is. A fotó készítője egy, a két épülettel szemben emelt felhőkarcolóból figyelte a vihart, nagy szerencséje volt, hogy elcsípte a ritka dupla villámlást – számol be a

delmagyar.hu.

A szeles városnak is nevezett Chicagóban nem ritka a több órán át tomboló vihar, amit elképesztő mennyiségű lezúduló eső kísér. Ezen a napon a világváros tűzoltóihoz 450 riasztás érkezett, de igazi vészhelyzet nem volt. A Willis Building – közismert nevén Sears-torony – a város legmagasabb épülete, 108 emeletes, 442 méter. 1973-ban építették. A Trump Towert 2008-ban adták át, a maga 412 méterével Chicago második legmagasabb épülete. A tornyokon elhelyezett villámhárítókba már sokszor belecsapott a villám, jelentősebb károkat most sem okozott.