A 168 Óra hetilap legújabb száma a kínai Sinopharm-oltás körüli anomáliákat mutatja be. Nemzetközi kutatások és hazai adatok is azt bizonyítják, hogy a hetvenévesnél idősebbeknél a Sinopharm-oltás sokak számára nem biztosít megfelelő védettséget.

Nincs jogosítványa, töri az angolt. Mégis fiatalon lett adjunktus a Corvinuson, de alapított már egy minipártot, volt kerületi polgármester, főpolgármester és most indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Tarlós szerint "hazudós, tétova, mama kedvence", Tóth Csaba pedig "taknyos úrifiúnak" nevezte. Megint mások Orbán Viktor ellentétét látják benne - portré Karácsony Gergelyről az új 168 Órában.

„Aligha” – válaszolta Kemenesi Gábor víruskutató arra a feltételezésre, amely szerint a koronavírust egy kínai laboratóriumban fejlesztették ki. A legfrissebb 168 Óra nyomtatott hetilap azt próbálta meg felfejteni a víruskutató segítségével, hogy honnan származhatott a koronavírus, és hogyan került át az emberre.

Nemrég debütált a Netflixen Mundruczó Kornél új filmje, a Pieces of a Woman. Az SZFE modellváltásáról és a film egyik szereplőjének zaklatási botrányáról is kérdeztük a rendezőt.

2021. január 20., 10:50

„Még hivatalba sem léptem, de már megmondták, hogyan fogok visszaélni”. Január elsején lett Magyarország új főbírája Varga Zsolt András. Polt Péter legfőbb ügyész volt helyettesét, korábbi alkotmánybírát, a Velencei Bizottság tagját, tárgyalótermi tapasztalat nélkül, két törvénymódosítás eredményeként választhatta meg a Kúria élére a kétharmados parlamenti többség. Az egyik szerint az Alkotmánybíróság tagjaként szerzett tapasztalat is bírói jogviszonynak számít, egy másik pedig lehetővé tette, hogy az alkotmánybírákat kérésükre a köztársasági elnök a szokásos pályáztatási eljárás nélkül a Kúria tagjának nevezze ki.

2021. január 13., 10:22

Scherer Péter – sokak számára Pepe – veszettül népszerű színész, nemrég kapott Karinthy-gyűrűt. Helyettünk kétbalkezes lúzer, ügyefogyott balek. Szeretünk ezen nevetni. És szeretjük azt is, hogy temérdek csetlés-botlás után gyakran kikecmereg a csávából, ami nekünk közel sem biztos, hogy sikerül.

2021. január 6., 13:04

Karácsony előtt megszületett hat ellenzéki párt választási összefogása. Úgy döntöttek, hogy minden választókerületben közös képviselőjelöltet indítanak, továbbá közös lesz a miniszterelnök-jelöltjük, a listájuk és a programjuk. Fekete-Győr András az ellenzéki összefogásról.

2020. december 21., 11:19

Az ötvenedik héten a hazai COVID-halálozási adatok ismét a harmadik legrosszabb eredményt mutatták az Európai Unióban. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint nálunk az elmúlt 14 napon 100 000 lakosra 23,6 halálozás jutott, ennél többet csak Bulgáriából és Szlovéniából jelentettek. Október végén is dobogósak voltunk, ám akkor Belgium és Csehország állt mögöttünk. Ebben a két országban szigorú korlátozásokat vezettek be, így ott csökkent a halálozási arány. Magyarország maradt a sereghajtók között. Az utóbbi napokban számos egészségügyi dolgozóval beszélgettünk a mindennapjaikról. Nem az fáj nekik legjobban, hogy rengeteg a munka, hogy túlterheltek, hogy az idei karácsonyon nem számíthatnak pihenésre. Hanem a tehetetlenség. Az állami titkolózás, a nyilatkozatstop miatt beszélgetőtársaink nevét megváltoztattuk.

2020. december 15., 10:48

Két nagy nyitott kérdés közül az egyiket sikerült lezárni a múlt heti uniós csúcstalálkozóval párhuzamosan: a lengyelek és a magyarok felhagytak a jogállamisági követelmények miatt hangoztatott vétófenyegetéssel, és így időben lett keretköltségvetése az EU-nak az elkövetkező hét évre, valamint indulhat a gazdasági helyreállítási alap hitelekkel való feltöltése is, amit a járvány miatti gazdasági visszaesés tesz szükségessé. Varsó és Budapest tehát benne marad az uniós vérkeringésben, nem követi az Egyesült Királyságot, amely idén januárban megszüntette klubtagságát. Igaz, a gyakorlatban egyelőre szinte semmi nem változott, de ha most december 31-ig nem jön létre a megállapodás az immár nem tagsági, hanem partneri, kétoldalú viszony ügyében, akkor kemény világ jöhet. De a diplomaták bizakodnak, hiszen Svejk, a derék katona is azt tartotta: úgy még soha nem volt, hogy valahogy ne lett volna.

2020. december 8., 11:01

Máté Gábor Kossuth-díjas színész, rendező, a Katona József Színház igazgatója reméli, hogy a fiatalok elsöprik azt a hallatlan ostobaságot, ahová sikerült belavírozni a magyar színházi szakmát. Nem érzi meghátrálásnak, hogy felmondott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

2020. december 1., 11:00

„Soros György a liberális Führer… Európa Soros György gázkamrája… Mi vagyunk az új zsidók” – néhány citátum Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának legutóbbi publicisztikájából. Lapzártánkkor már több ezren követelik a távozását – ilyen esetekben Orbán rendszerint kiáll az embere mellett.

2020. november 24., 10:41

Reggelente még fájós fejjel ébred, gyenge, és néha szédül. De kopogjuk le, megúszta, szerencsére a család is jól van. Nem vágyakozik – ahogy csúfondárosan mondja – a COVID-celeb szerepére. Az jólesett neki, hogy volt munkahelye, a Klubrádió felhívta. A helyzet esetünkben hasonló, a polgármester – le sem merem írni, hány éve – a 168 Óránál is dolgozott. A járvány, a vész megragadhatóbb, ha személyes ismerősünk találkozik vele. Nem is beszélve arról, ha a lábadozót idekinn csupa rossz hír várja. Az önkormányzatok szorongatása, az iparűzési adó várható részleges megvonása Józsefváros büdzséjét is fenyegeti. A történetben sok minden összeér. Járvány, hazai valóság, szédülés, láz, fejfájás. A László Kórházból szabadult Pikó Andrással, a VIII. kerület ellenzéki polgármesterével beszélgettünk.

2020. november 17., 10:30

Bár Orbán Viktor miniszterelnök még a 2018-as választási győzelem után tett ígéretet teljes Alaptörvény-revízióra, a kormány most, a koronavírus-járvány tombolása közepette látta elérkezettnek az időt több alkotmánymódosítási javaslat előterjesztésére. Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára – lapunknak adott nyilatkozatában – azzal indokolta az indítványokat, hogy át kellett gondolni, hogyan szervesültek egyes szabályok a jogrendszerben. A különleges jogrend újragondolását „az élet hozta magával”, emellett pedig időközben felmerültek értékrendbeli kérdések, iránytűzések – mondta.

2020. november 10., 11:11

Koncz Zsuzsa a magyar rock nagyasszonya. Ő adta ki a legtöbb lemezt, a külföldi korongokkal együtt több mint százat. Övé a legnagyobb közönség, az ő sikere a legstabilabb, évtizedek óta töretlen. Kiadója szerint tudható, hogy minden új albuma gyémántlemez. Vonzereje éppúgy megtölti a 12 ezres befogadóképességű fővárosi sportarénát, mint egy tetszőleges magyar színház nézőterét határon innen és határon túl. Az énekesnő, aki a héten veszi át a Budapest díszpolgára címmel járó érmet, új lemezéről először a 168 Órának nyilatkozott.

2020. november 5., 16:37

Amerikában mindenki tudja: sok jobb szónok van Joe Bidennél. Szellemesebbek, olyanok, akik nagy ívű víziókkal tudják elkápráztatni hallgatóságukat. Nincs viszont, aki jobb lenne kompromisszumépítésben, a másik iránti figyelemben. Ha valaki, ő megtalálja azokat a pontokat, amelyekre fel lehet építeni új és új megállapodásokat. Ebben páratlan gyakorlata van: 36 évig volt szenátor, 8 esztendőn keresztül az Egyesült Államok alelnöke. Igen, időnként bakizik, vannak, akik gyűjtik elszólásait, melyeknek közös nevük is van: bidenizmusoknak hívják őket. Viszont a legjobban ő ért ahhoz, hogy a tárgyalóasztal mellé ültessen olyan feleket, akik ezt régen kerülik. Ahhoz is, hogy amennyire lehet, mindenki elégedetten álljon fel. Hívei szerint Amerikának most éppen erre van szüksége.

2020. október 28., 10:27

Szerény becslések szerint is mintegy 10 ezer ember vonult végig Budapest utcáin az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulóján. A Színház- és Fimművészeti Egyetem (SZFE) hetek óta küzdő hallgatói és tanárai támogatására szervezték a demonstrációt. Munkatársunk végigkísérte a menetet, és úgy látta, nem csupán erről volt szó.

2020. október 13., 13:28

Az orvosok szinte hinni sem akarták, hogy a miniszterelnök csont nélkül elfogadta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) bértáblajavaslatát. Eszerint az orvosok fizetése már jövő januártól 613 ezer és 1,7 millió forint között lesz, két éven belül pedig 875 ezer és 2,4 millió közé emelkedik. A feltűnő gyorsasággal elfogadott új törvényszöveg azonban felülírta az örömüket...

2020. október 6., 13:15

Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) előterjesztését: minden eddiginél nagyobb mértékű béremelésről és a hálapénz kivezetéséről is megállapodtak. Orbán Viktort a járvány második hulláma késztethette a váratlan engedékenységre. Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász szerint komoly feszültséget teremthet a szektorban, ha csak az orvosok bérét rendezik. A teljes egészségügy bérrendezéséhez azonban 7-800 milliárd forintot kéne előteremtenie a kormánynak.

2020. szeptember 30., 20:57

Világszerte már egymilliónál több halálos áldozata van a koronavírusnak. Érthető tehát, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ügyvezetője ismét riadót fújt. Mint mondta, nemcsak a gyógymódokat kell fejleszteni, nemcsak több tesztre és a kontaktok felderítésére, valamint a fertőzöttek elszigetelésére van szükség, nemcsak maszkot kell hordani és távolságot kell tartani, hanem mindezt egyszerre is. A szervezet főigazgató-helyettese lapunknak új gyógyszerekről és új tesztekről is beszélt. Itthon viszont fenyegetően közeledik a Florida-effektus: öt héttel azután, hogy exponenciális emelkedésnek indult a fertőzöttek száma, egye többen halhatnak bele a betegségbe.

2020. szeptember 22., 20:30

Mindenki tévedett, amikor a múlt évezred végén azt hitte: a történelem véget ért, nem lehet több háború. Oroszország krími agressziója után az egész nyugati világ kezdett felkészülni a területvédelemre. Aztán kiderült: Amerika megunta, hogy az egész világ rendőre legyen. Sőt, nem is tudja már ellátni ezt a feladatot. Ami Magyarországot illeti: 218 korszerű Lynx KF41 harcjárművet vásárol. A többségüket ráadásul maga gyártja majd egy zalaegerszegi gyárban, amelyet közösen épít a Rheinmetall német céggel. Hadititkok megosztása, bejárás egymás hadseregébe: európai integráció csúcsra járatva. Feltérképeztük a helyzetet, s beszéltünk egy volt vezérkari főnökkel.

2020. szeptember 15., 14:28

Az új jelszó: megőrizni a működőképességet. Orbán Viktor úgy fogalmazott: nem engedhetjük meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot. Csakhogy nehéz összeegyeztetni a karanténból szabadulás vágyát és a valós járványügyi helyzetet. Erre még a politikusok sem képesek. Így történhetett, hogy – Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos megfogalmazása szerint – augusztusban a vírus szabadon grasszált, el is kezdett a maga törvényei szerint működni, élni és fertőzni. A jelek szerint csak a tesztelés, a karantén, az adatgyűjtés is meghaladja jelenleg a magyar állam képességeit. Hatásos vakcinára még jó ideig várnunk kell. Marad az unalomig ismert, ám kézenfekvő recept: maszk, távolságtartás, kézmosás.