Tudósok vallják: ezek nem emberi lények

Furcsán megnyúlt, hatalmas szemüregekkel rendelkező koponya okozott kemény fejtörést a szakembereknek melyet a közelmúltban találtak Peruban. Egyesek úgy vélik: földönkívüli lény maradványaira bukkantak.

2012. február 27., 06:01

2011 novemberében két furcsa mumifikált tetem került elő a dél-amerikai Andahuaylillasban, melyek erősen összezavarták az antropológusokat - írja

stop.hu.

Az egyik tetemnek ugyanis hatalmas, aránytalan, közel ötven centis feje van, mely akkora, mint az egész test többi része.

A koponyának ráadásul a normál emberi mérethez viszonyítva szokatlanul hatalmas szemüregek találhatók.

A leletekre Renato Davila Riquelme, a cuscoi Ritos Andinos Múzeum munkatársa bukkant rá. Elmondta: a szemüregek kétséget kizáróan sokkal nagyobbak, mint egy normál ember esetében. Különösen érdekes és jelenleg megmagyarázhatatlan továbbá az is, hogy a koponyán megtalálható a kutacs (lágyrész a fejtetőn), valamint az állkapocsban két zápfog is ül. Előbbi a születés után durván másfél évvel eltűnik, megkeményedik, míg utóbbiak a felnőttkor hozadékai.

A leletek vizsgálatára három antropológus érkezett Spanyolországból és Oroszországból a múzeumba, akik azt vallják, hogy nem emberi lénnyel van dolguk és a tetemek további vizsgálatát javasolják. Riquelme hozzátette: egyelőre még csak felszínes értékelésen vannak túl, de annyi biztos, hogy a leletek a világ egyik etnikumához sem tartoznak.

A szakemberek megtalálták a szemgolyó egy darabkáját, mely jó szolgálatot tesz majd a DNS meghatározásánál és tisztázza a kérdést, miszerint egy rendkívül extrém arcú és testű emberrel, vagy földönkívülivel van-e dolguk.

A második magzati pózban mumifikált test nem teljes, csak harminc centis. Hiányzik az arca, és úgy fest, mintha méhlepény venné körül.