Ezt gondolja a hazai tudóselit az emberi élet meghosszabbításáról

A talk show középpontjában az emberi élet meghosszabbításának lehetőségei és a transzhumanizmus kérdései állnak.

2024. október 10., 13:44

Szerző:

Az MVM Future Talks ötödik évadának záró eseménye holnap 18 órától ingyenesen elérhető online streaming formájában. A talk show középpontjában az emberi élet meghosszabbításának lehetőségei és a transzhumanizmus kérdései állnak, melyeket a magyar tudományos élet kiemelkedő szakértői vitatnak meg.

Hat kiemelkedő szakértő 

A pénteki délutáni tudományos talk showban hat kiemelkedő szakértő osztja meg gondolatait két panelbeszélgetésben. Az „Egészséges évtizedek” és a „Szuperhumánok” témakörökben olyan neves szakemberek szólalnak meg, akik a hazai és nemzetközi tudományos élet élvonalába tartoznak. Az „Egészséges évtizedek” panelben Szász Máté neurobiológus, sport és prevenciós diagnosztikai szakértő fejti ki nézeteit. Szász szerint a hosszú élet kulcsa a 19. századi életritmus és a 21. századi orvostechnológia kombinációjában rejlik. Mellette ifj. Duda Ernő, a Medipredict vezérigazgatója és a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke osztja meg gondolatait. Duda "longevity" megszállottként az innovatív megoldások és a modern biotechnológia vívmányaiban látja az egészséges öregedés kulcsát. A panel harmadik résztvevője Dr. Fedor Flóra Zsófia biológus, a BrainVisionCenter kutatási projektmenedzsere, aki a hosszú élet titkát saját testünk megismerésében és a személyre szabott orvoslásban véli felfedezni. A „Szuperhumánok” panelben Dr. Ulbert István, a HUN-REN Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet igazgatója és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára képviseli a konzervatív megközelítést. Mellette David Orban, az Actioneer alapító-vezérigazgatója és a Humanity+ korábbi elnöke hoz nemzetközi perspektívát a beszélgetésbe. Orban, aki az egyik első ember volt, aki NFC chipet ültetett a kezébe, a biotechnológia, a mesterséges intelligencia és a társadalmi alkalmazkodások összefonódásában látja a jövőt. A panel harmadik résztvevője Lévay György, a Széchenyi István Egyetem projektvezetője és az Infinite Biomedical Technologies kutatásvezetője, aki az emberi test képességeinek kiterjesztését kutatja.  

Különleges vendég

A beszélgetésekben részt vesz a sorozat két nagykövete, Wossala Rozina és Szirmai Gergely is, akik korábban dokumentumfilmekben járták körbe a témát a világ különböző pontjain. Az esemény különleges vendége Jason Silva, a National Geographic sztárja, aki többek között arról osztja meg véleményét, hogy mennyivel szeretnének az emberek tovább élni, és milyen társadalmi hatásai lehetnek az élet radikális meghosszabbításának. Az MVM Future Talks talk show-ja holnap, október 11-én 18 órától élőben követhető az mvmfuturetalks.hu oldalon. A részvétel ingyenes, regisztráció nem szükséges 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)