Megjelent a felsőoktatási intézmények rangsora

December 8-án jelenik meg a Népszabadság TOP Oktatás – Felsőoktatási intézmények rangsora című kiadványa, amely integrált képet nyújt a hazai képzési területekről és a ponthatárokról. A kiadvány gerincét a hazai felsőoktatási intézmények legújabb, objektív rangsora adja, továbbá elemző cikkekkel segítünk eligazodni a tovább tanulóknak és szülőknek a felsőoktatás világában.

2010. december 8., 10:13

Az idei szám a korábbiakhoz képest igyekszik hallgatóbarát hangvételt megütni, és a sok mennyiségi ismérv helyett a hangsúlyt az önismereten alapuló karriertervezésre helyezni, miközben a választáshoz az intézmények bemutatásával, és elengedhetetlen rangsorolásával próbál segítséget nyújtani. A kiadvány tartalma könnyen érthető, informatív és szülőknek-diákoknak egyaránt kezelhető.

A rangsorok képzési területenként olyan szempontok szerint készültek, mint a diploma értéke itthon, a diploma értéke külföldön, a főiskola/egyetem kapcsolata a szakmában működő vállalatokkal, cégekkel, a felvettek pontátlaga, illetőleg a nyelvvizsgával felvettek aránya - közölte lapunkkal a Népszabadság.

A listák mellett olyan témákat dolgoztunk fel, amelyek többletet adnak a felsőoktatási intézmények rangsorához, mint például, hogy pontosan milyen pontszámítási módszerek mentén összegződnek a felvételi pontok, milyen tényezőket kell figyelembe venni a diákhitellel kapcsolatban, milyenek a munkaerő-piaci elvárások, ill. betekintést nyújtunk az európai és amerikai ösztöndíj-lehetőségek körébe.
Kiadványunk népszerű-szórakoztató részében néhány ismert és elismert személyt kérdezünk arról, hogy milyen egyetemre készült diákkorában, és milyen helyzetekben igazolta vissza az élet, hogy fontos volt tovább tanulnia.

A kiadvány december 8-tól megvásárolható az újságárusoknál 1690 forintért, vagy megrendelhető a kiadóban. Népszabadság-előfizetők számára 1290 forint, mely tartalmazza a postaköltséget is.