A Raoul Wallenberg Egyesület vetélkedőt rendez középiskolásoknak

2013 tavaszán a Raoul Wallenberg Egyesület, a Holokauszt Emlékközpont, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola ismét megrendezi a korábbi években már nagy sikerrel lebonyolított vetélkedőjét „Régen volt? Hol is volt?” címmel a holokauszt történéseiről, az embermentők tevékenységéről, a zsidó-magyar kultúra együttéléséről, embermentő emlékhelyekről Budapesten, illetve a résztvevők lakóhelyén.

2013. január 23., 14:41

A jelentkező középiskolás diákok három fordulóban mérik össze tudásukat az említett témakörökben, a verseny során feldolgoznak holokauszt-túlélők történeteit is. Szegeden, Pécsett, Tatabányán, Debrecenben, Miskolcon, Vácott, Győrben és a fővárosban a versenyzők megismerkednek lakóhelyük történeteivel, emlékhelyeivel.

Az egyesület célja, hogy a holokauszt a magyar történelem, a kollektív emlékezet részévé váljon, hogy az ártatlanul üldözött és megölt emberek és megmentőik emléke fennmaradjon – közölte a 168ora.huval Török Katalin, a Raoul Wallenberg Egyesület sajtókoordinátora

A vetélkedő fővédnökei Fónagy János parlamenti államtitkár, (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) és Karin Olofsdotter, Svédország magyarországi nagykövete, fő támogatója a Külügyminisztérium.

A vetélkedőre február 4-ig lehet jelentkezni a

www.wallenbergegyesulet.huhonlapon.