Repülőtér is lehet karbon mentes

A Nemzetközi Repülőterek Európai Tanácsa(ACI Európa) egyhangúlag két olasz repülőteret, a milánói Linate és Malpensa repülőtereket tüntette ki és nyilvánította az Airport Carbon Accreditation (ACA) program keretében karbon mentesnek. Ez a szervezet foglalkozik a CO2 kibocsátással kapcsolatos tanúsítványokkal. ()

2012. február 23., 07:46

„ Az ACA tanúsítványa világosan bizonyítja, hogy a reptéri ipar mennyire komolyan veszi a klímaváltozás problematikáját, és büszkék vagyunk, hogy két repülőterünk részese lehet ennek a kötelezettség vállalásnak „ nyilatkozta Giuseppe Bonomi, a repteret üzemeltető társaság elnöke. „Azok az akciók, amelyeket a CO2 kibocsátás csökkentése terén folytatunk, kevésbé érzékelhetők az utasok számára, de az eredmények igazolják az előrehaladást és munkánk sikerét”.

Az ACI Európa által nyilvánosságra hozott adatok megerősítik, hogy Európában 55 repülőtér rendelkezik olyan tanúsítvánnyal, amely igazolja a szennyezés csökkentés elismert 4 kategóriája (Mapping, Reduction, Optimisation, Neutrality) egyikének teljesítését.

Egy három éves monitoring adatai, amelyet a Klímaváltozás Nemzetközi szervezetének szakértői állapítottak meg, s amelyet hivatalosan az ACI Európa XXII kongresszusán terjesztenek elő, kimutatják, hogy a globális atmoszféra szennyezéséért ennek a szektornak a kibocsátása 2 %-ban felelős.

Forrás:

http://www.energiacentrum.com/