Matolcsy György fia Dubajban bérelt luxusvillát

Matolcsy György fia egy 3,5 milliárd forint értékű villát bérelt Dubajban. 

2024. október 3., 13:08

Szerző:

A Magyar Nemzeti Bank elnökének, Matolcsy Györgynek a fia, Matolcsy Ádám még 2023 júniusában kötött szerződést a kétszintes luxusingatlanra, ami Dubaj pálmafa alakú szigetén (A Palm Jumeirah egy mesterségesen létrehozott, pálmafa alakú sziget Dubaj ikonikus, világszerte ismert szimbóluma) található – írja a Direkt36

Borsos ára van 

A portál cikke szerint a villa bérleti díja egy évre 56 millió forint, erre pedig még 1,5 millió forintnyi egyéb költségek – úgy mint szemétszállítás, takarítás vagy az informatikai szolgáltatások – díja is rájönnek. Az egyik népszerű ingatlanos oldal szerint Dubaj ezen részén a villák mindegyikéhez legalább 8 fürdőszoba tartozik, valamint van medence is és saját tengerpart-szakasz. 

Saját tengerpart-szakasz 

A Direk36 által megszerzett iratok tanúsága alapján úgy fest, hogy a Matolcsy Ádám által bérelt villa egyike Dubaj „Signature Villa” névre keresztelt ingatlanjainak. Ezek az ingatlanok legalább 5 hálószobával és 8 fürdőszobával rendelkeznek, a villa alapterülete mintegy 1242 négyzetméter. Az egyik népszerű ingatlanos oldal szerint egyébként a sziget ezen részén található villák mindegyikéhez medence és saját tengerpart-szakasz is dukál. Sőt, 4 gépkocsibeállóval is rendelkezik az impozáns villa, de a személyzet tagjai számára is külön helyiségeket alakítottak ki. 

Egy kis érdekesség  

A bérleti jogviszonyt igazoló dokumentum szerint Matolcsy György fia egy évre, 2024. júniusáig vette ki a luxuslakást. Érdekesség, hogy a villa öt nappal a bérleti szerződés létrejötte előtt került a Future Holding tulajdonába. A Bayut.com tranzakciós adatai alapján a luxusvilláért több mint 3,5 milliárd forintot fizettek. Mindez csak azért említésre méltó, mert az említett cég több szálon is kötődik Matolcsy Ádámhoz, legalábbis a kapcsolattartói adatoknál az ő köréhez tartozó személyek elérhetősége szerepel. A Future Holding már több dubaji ingatlant is megvásárolt, 2018 őszén például – akkori árfolyamon – 1,1 millárd forinért vették meg a One at Palm Jumeirah nevű épület kilencedik emeletén lévő luxuslakást. A fényűző rezidencia 286 négyzetméteres, 3 hálószobás, padlótól a plafonig érő ablakai pedig a tengerre néznek. Az ingatlanhoz egy lakószoba méretű gardrób is tartozik, de az 50 négyzetméternyi terasz is a kényelmet szolgálja. 

Matolcsy György nem reagált 

Az nem világos, hogy Matolcsy Ádám jelenleg is bérli-e az ingatlan, valamint az sem, hogy akkor pontosan kinek a tulajdonában is van. A jegybankelnök fia nem nyilatkozott az ügy kapcsán, kérdésre válaszul annyit elmondott, 2021-ben elköltözött Magyarországról, az életét pedig a külföldi érdekeltségeiből és megbízásaiból fedezi. A lap egyébként Matolcsy Györgyöt is kereste a téma kapcsán, ám a MNB kommunikációs osztálya azt mondta, a jegybankelnök a felnőtt fiának üzleti ügyeivel nem foglalkoznak. 

(Kiemelt képünkön a dubaji Palm Jumeirah, Fotó: Shutterstock)

Másként számítják az ellátását azoknak, akik – elérve az öregségi nyugdíj korhatárukat – idén mennek nyugdíjba, és más azokra, akik már 2024-ben betöltik a 65. életévüket, de csak jövőre kezdik meg nyugdíjas éveiket.