Matolcsy Ádám barátjáé lett egy luxusétterem a Várkert Kaszinóban

A NER elit egyik kedvence a Félix Étterem.

2021. szeptember 15., 08:01

Szerző:

A NER-közeli Pintér Máté cége 306 millió forintért, hitel nélkül vásárolta meg a jegybanki pénzből létrehozott Vízház Gasztronómia Zrt.-t.

A jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátjához, Pintér Mátéhoz került a jegybanki alapítványok pénzéből megvásárolt, majd felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart üzemeltető cég, a Vízház Gasztronómia Zrt.. A tranzakció nem az épületet, hanem a brandet, az étterem bérleti jogát, a fogyó- és tárgyi eszközöket, valamint a 15 millió forintnyi árukészlet foglalta magában – számol be róla a 24.hu. Pintér Máté idén a Felix Gastronomy Kft. nevű vállalkozásán keresztül 306 millió forintot fizetett az éttermet üzemeltető cégért, banki hitel nélkül.

A Felix története elválaszthatatlan a jegybanki alapítványoktól, Pintér pedig Matolcsy Ádám köreitől. 2018-ban 350 millió forintos uniós támogatást nyert el a Hübris Projekt Kft. sörfőző üzemek berendezésére. A Hübris Farkas Tímea szüleinek érdekeltsége – Farkas Tímea pedig Pintér Máté felesége. A Hübris egy olyan balatonkenesei címre volt bejegyezve a cikk írásakor, ami az ifjabb Matolcsyval jó viszonyt ápoló Száraz István-féle Frank Digital kreatív ügynökség tulajdonában állt. A cég korábban Matolcsy Ádámtól bérelt egy 2,7 hektáros területet.
A Macesz Huszár belvárosi éttermet, – új nevén a Macesz Bistrót – idén szerezte meg Pintér, az étterem mögött álló cég már a Felix Gastronomy Kft..
Pintér Invest Befektetési Kft. nevű cége 891 millió forintos hitelt kapott a Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás által felügyelt Növekedési Hitelbanktól (NHB) luxuslakások kialakítására a Vörösmarty téri Kasselik-házban.

Az éttermet hamar a szívébe zárta a NER-elit, posztolt innen Sarka Kata, a Valton őrző-védő cégéről is ismert Bessenyei István felesége, és Rogán-Gaál Cecíliának, Rogán Antal második feleségének a leánybúcsúját is itt tartották. A Felix vendégei között tudhatta például Gulyás Gergely kancelláriaminisztert is, aki a tavalyi karantén idején is megfordult itt, igaz, a hivatalos magyarázat szerint csak elvitelre vett ebédet magának.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.