Nem tudják eldönteni: szellemet, vagy élőlényt láttak

Sok évtizeddel ezelőtt kihalt erszényes farkast véltek látni többször a közelmúltban az ausztráliai Új-Dél-Walesben. A szemtanúk szerint egyértelmű, hogy nem kutyával, macskával vagy rókával volt dolguk, de fényképet vagy videót nem volt idejük készíteni.

2012. február 23., 11:42

A tasmániai farkasként ismert lény utolsó példánya 1938-ban pusztult el a Hobart állatkertben - írja a

stop.hu.A letűnt lényt azóta többen látni vélték, a közelmúltban is volt néhány észlelés, melyek egy szürkés, kutyaméretű állatot írnak le csíkokkal a hátán. A szemtanúk határozottan állítják, hogy a látott lény nem kutya vagy macska volt, és rókával sem tévesztették össze - számolt be a napokban az esetről az ABC North Coast.

"Az állítólagos erszényesfarkasról eddig nem sikerült fotót vagy videofelvételt készíteni. Az emberek, akik látni vélték, általában autójukból pillantották meg az éppen tovatűnő lényt" - idézte az oldal Gary Opit vadvilágszakértő szavait. Opit hozzátette: reméli, hogy az okostelefonok elszaporodásának köszönhetően előbb-utóbb valakinek sikerül videóra vennie vagy lefényképeznie a hivatalosan az 1930-as évek óta kipusztultnak tartott állatot.

Az erszényesfarkas vagy tasmán tigris (Thylacinus cynocephalus) egykor Új-Guineában, Ausztráliában és Tasmaniában (a valamikori Szahul-földön) élt erszényes ragadozó volt, az erszényesfarkas-félék családjának egyetlen képviselőjeként tartották számon. Kutyára emlékeztető állat volt, de nem volt rokona a kutyaféléknek, hasonló testfelépítése a hasonló életmód miatt alakult ki. A fajt először George Harris írta le 1808-ban, latin neve magyarul kb. annyit tesz, "kutyafejű erszényes kutya".