Májusban boldoggá avatják II. János Pált

XVI. Benedek pápa megtörténtnek ismert el egy elődje, II. János Pál közbenjárására bekövetkezett csodát – hogy kigyógyította a Parkinson-kórban szenvedő francia apácát, Marie Simon-Pierre-t.

2011. január 16., 16:24

Május elsején boldoggá avatják a 2005-ben elhunyt II. János Pál pápát, jelentette pénteken a Vatikánváros azután, hogy XVI. Benedek pápa aláírta az erről szóló hivatalos nyilatkozatot. XVI. Benedek pápa megtörténtnek ismert el egy elődje, II. János Pál közbenjárására bekövetkezett csodát – hogy kigyógyította a Parkinson-kórban szenvedő francia apácát, Marie Simon-Pierre-t -, s ennek alapján elrendelte a 2005-ben elhunyt egyházfő boldoggá avatását.

A boldoggá avatás a szentté avatás előtti utolsó állomás. Ahhoz, hogy valakit szentté nyilvánítsanak, két, a személyéhez köthető csodát kell igazolni. II. János Pál szentté avatását még a temetésén kérték a részvevők. Ezért XVI. Benedek néhány héttel elődje halála után megindította a szentté avatási eljárást, amely az egyház szokásai szerint általában csak az érintett halála után öt évvel szokott elkezdődni. A bizottság e héten ismerte el a II. János Pál közbenjárására bekövetkezett első csodát.