Fájdalmas a búcsú Balog Judittól

December 20-án még meghívót küldött nekünk, hogy átbeszéljük a jövő évi feladatokat. Lelkesedése, tettereje, elhivatottsága példamutató volt. Megdöbbentünk a hír hallatán: Balog Judit elment közülünk. Egy kiváló embert vesztett a párt, a MSZP Országos Sajtótagozata pedig elnök nélkül maradt.

2011. január 11., 19:41

Írni és informálni – ez volt számára mindennek az alfája és az omegája. Orosz-magyar műfordítóként az ELTE újságíró szakdiplomájával 1956-ban kezdte pályáját a Szabad Föld külpolitikai rovatánál. Tizenhat évig dolgozott itt, majd az MTV Híradó külpolitikai rovatához hívták, ahol színes és sikeres pályát futott be: az MTV munkatársa, majd főmunkatársa, később szerkesztő-riportere lett.

A Híradó után az Aktuális Főszerkesztőség külpolitikai rovatához, majd A Hét-hez került, ahol akkor Polgár Dénes volt a főszerkesztő. Polgár Dénes távozása után Megyeri Károly elnökhelyettes megbízásából megalakította az un. Horizont szerkesztőséget, amely az akkori szocialista országokról készített – részint saját forgatások, részint átvett filmek segítségével – műsorokat.

1994-től 8 éven át nyugdíjasként az MSZP parlamenti frakciójának Hírlevelét készítette, egyszemélyes szerkesztőségként”.

Az MSZP Országos Sajtótagozatának előbb tagja, majd vezetőségi tagja, 2007-től pedig elnöke. 2004-től a tagozat részéről a Budapesti Párttanács tagja 2007-ig, amikor is az Országos Választmány tagja lett.

A Magyar Szocialista Párt vezetése ezúton tiszteleg Balog Judit sok éven át tartó, áldozatos és példaértékű munkássága előtt, egyúttal az egész magyar baloldal nevében őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának, barátainak, ismerőseinek.

Mesterházy Attila,
az MSZP elnöke

Kiadó: MSZP